Zanimljivosti

Kraljevstvo slučajnog turizma: Zašto Hrvatska ne koristi Igru prijestola?

Hrvatska turistička zajednica i oni koji je vode propustili su još jednu priliku za promociju s novom, osmom sezonom Igre prijestola (GoT), piše Total Croatia News (TCN), portal o Hrvatskoj na engleskom jeziku.

Za megapopularnu seriju najveći brendovi sklapali su ugovore kako bi se reklamirali putem Igre prijestola. I bilo bi očekivano da će Dubrovnik, koji je poslužio kao scenografija za Kings Landing (Kraljevu luku), iskoristiti tu priliku za promociju turizma.

Turistička zajednica Hrvatske sigurno ima kapaciteta da napravi dobar promotivni posao, što je i dokazala inovativnim i nagrađenim promotivnim video-materijalom o fudbalu koji je napravljen nekoliko mjeseci prije nego što je počelo Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Na stranicama Turističke zajednice Hrvatske nema ništa o GoT

View this post on Instagram

An entire day well spent in Dubrovnik on a treasure hunt to figure out the famous locations of Game of Thrones.(We found around 35 spots). Although we could have booked a Game of thrones Guided tour, we decided not to because it was all the more fun to do it by ourselves. Thanks to a lot of previous travelers and a lot of Game of Thrones fans who crowded the spots to get the same shots as the series. Slide left for more pictures. #gameofthronesdubrovnik #gameofthroneslocations #gotlocations #gotdubrovnik #gotlocation #digitalnomads #worldtravelcouple #worldtravelpics #worldtravel #worldtravellers #couplewhotravel #bestofcroatia #gotfilminglocations #gameofthroneslocation #dubrovnikoldtown #dubrovnikoldtown

A post shared by Abhi & Kannan (@simplymagicaltravel) on

Pol Bredberi, Englez sa hrvatskom adresom, stoga je provjerio službene strane Turističke zajednice Hrvatske na Fejsbuku. Apsolutno ništa nema o Igri prijestola, piše na svom portalu TCN. Potom je otišao na službenu internet-stranicu Turističke zajednice i ukucao pojam “Igra prijestola”, uvjeren da će naći mnogo informacija. Međutim, ni to se nije dogodilo.

Ni Turistička zajednica Dubrovnika nema ništa o GoT

Ali, ako je Turistička zajednica Hrvatske propustila priliku da se promoviše pomoću Igre prijestola, to zasigurno nije učinila i lokalna Turistička zajednica Dubrovnika, pomislio je Bredberi pa je zavirio i na njihove stranice.

Ipak, ni na stranicama Turističke zajednice Dubrovnika nema posebne stranice o Igri prijestola. Potom je ukucao pojam “Igra prijestola” u njihov pretraživač, a jedini rezultat bio je na japanskom jeziku i nije imao veze s poznatom serijom.

“Nekorišćenje promotivnog potencijala Igre prijestola samo je dio depresivnog trenda neuspješnog promovisanja turističkih dragulja zemlje”, zaključuje Bredberi.

Hrvatska – “Kraljevstvo slučajnog turizma”

“I dok ‘Kraljevstvo slučajnog turizma’ čestita sebi što ima Igru prijestola, ali ne radi gotovo ništa na promociji, turistička agencija iz Velike Britanije nudila je besplatne praznike u Hrvatskoj onome ko pogodi kako će se posljednja sezona završiti”, piše TCN.

Hrvatska bi trebalo da se ugleda na Novi Zeland

A u koga bi se mogla ugledati kad je riječ o promociji kroz Igru prijestola? To je zasigurno Novi Zeland, koji je učinio sjajan posao promovišući se kroz Gospodara prstenova, koji je tamo sniman.

Kada se na službenim turističkim stranicama Novog Zelanda pretražuje pojam Gospodar prstenova, pronalaze se mnoge informacije – 92 preporuke za putovanja i 1.392 opcije različitih informacija o ovoj seriji.

“Koliko teško to može biti?” pita se Bredberi i poziva strance da na njegovoj stranici dobiju sve informacije o Igri prijestola u Hrvatskoj.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
FrankoAjdemo nedjeAnimussvasta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ajdemo nedje
Gost
Ajdemo nedje

Šta je Igra prije stola ?

Franko
Gost
Franko

Avetluci, krvoproliće, bestijalnost, nemoral i ostale niske destruktivne strasti, zabilježene okom kamere i svrstane u “sedmu umjetnost”. A putem agresivnog marketinga se ljubiteljima filma nameću kao nešto što se mora gledati, inače nisi vidio ništa, ako nisi to vidio.

Animus
Gost
Animus

Dubrovniku ne treba nikakva serija za promociju. Dubrovnik je svjetski brend odavno, kakve serije, kakvi bakraci.

svasta
Gost
svasta

sto treba, da navale gomile zaludjenika i da nagrde grad, ka’ sto su svuda stetu napravili, da bi selfi napravili

Send this to a friend