Zanimljivosti Osoblje je slavilo i radovalo se ovoj prinovi

Lavica šokirala svijet, pojela svoju mladunčad

U zoo vrtu u Lajpcingu dogodilo se čudo. Lavica je na svijet donijela dva mladunca, a tako nešto nije se dogodilo petnaest godina u njihovom zoološkom.

Osoblje je slavilo i radovalo se ovoj prinovi pa je pomno posmatralo lavicu koja se, po njihovim riječima, prema svojim bebama ponašala poput svake majke. Nisu primijetili ništa čudno, a onda se dogodilo nešto užasno, prenosi Index.hr.

Treći dan nakon što ih je donijela na svijet, lavica je pojela oba mladunca. Portparol zoo vrta na Facebooku je napisao da su svi zaposlenici u šoku zbog incidenta za koji nemaju objašnjenje. Oglasili su se i stručnjaci.

Jedni kažu da su mladi vjerovatno bili bolesni pa ih je zbog toga majka pojela, ali kako su završili u njenoj utrobi, nemoguće je obaviti obdukciju.

Drugi govore da se ovakve stvari događaju usred stresa i okrivljuju za sve zoo vrt i uslove u kojima se nalazi lavica, odnosno kao glavni razlog navode život u zatočeništvu.

Treći govore kako stres može biti uzrok ove nesreće, ali tvrde da se isto može dogoditi i u divljini.

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
MirunLeoMarkoBlack humorStrašno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mirun
Gost
Mirun

Cudno da je ovo prvi put u zoo vrtu. U prirodi je to ne tako rijetka pojava.

Leo
Gost
Leo

Ovo nije ništa čudno, odavno se zna da je ponašanje životinja prema svojim mladuncima u zološkim vrtovima, rezervatima i ostalim KAVEZIMA užasno i neprirodno

Marko
Gost
Marko

Možda ih je pojela da ne dožive da su cio život u rešetke na beton,da ne znaju što je trava i sloboda. Zološke vrtove i cirkuse treba zabraniti.

Black humor
Gost
Black humor

Uh dobro je! Ja pomislih neka nasa dobro ogladnjela!

Strašno
Gost
Strašno

Mi smo divljaci što držimo životinje u kavezima da ih gledamo. Sve vrste vole slobodu!

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Bolje da ih je pojela nego da provedu život u kavezu, koliko moraš biti glup da te ovo ŠOKIRA ?!

Kancelarija
Gost
Kancelarija

Ako bi moglo bez ovako bombastičnog naslova, stekao sam utisak da čitam neku žutu štampu iz okruženja…nećete vjerovati šta se dalje dogodilo… ali ono što slijedi zalediće vas….šokiraće svijet… ako bi moglo bez toga, molim.

Send this to a friend