Zanimljivosti Zamišljen je kao idealno mjesto za život

Link je vertikalni grad-šuma

Grad šuma The Link zamišljen je kao idealno mjesto za život. Vertikalni grad budućnosti ideja je italijanskog studija Luca Curci Architects koja koristeći vještačku inteligenciju pruža optimalne uslove za stanovanje na relativno maloj površini, a može se prilagoditi različitim lokacijama.

Grad šuma sastoji se od četiri međusobno povezana nebodera, od čega najviši ima čak 300 spratovaa te se izdiže na 1200 metara visine. Na svakom nivou Linka nalaze se zelene zone koje smanjuju ugljen-dioksid u vazduhu i povećavaju bioraznolikost u urbanoj sredini.

Luca Curci Archiitects tvrde da će Link moći regulisati temperaturu grada, količinu vlage i dostupne svjetlosti, dok bi se sva energija dobijala putem solarnih ploča i drugih obnovljivih izvora. Njegovi stanovnici imali bi pristup čistijem vazduhu, kvaltetnijoj hrani i uopšteno zdravijem načinu života.

U Linku može živjeti čak 200.000 ljudi. Glavni cilj tog samoodrživog projekta jest spojiti nove tehnologije kako bi se na ekološki način riješio problem gustoće naseljenosti u gradovima.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
ElPatron
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ElPatron
Gost
ElPatron

Pa mi ovo imamo u CG, i oni su sad zeleni 🤣 Dimnjaci celuloze i papira u Beranama

Send this to a friend