Zanimljivosti

Lovcu kazna godinu dana zatovra i gledanje Bambija jednom mjesečno

Sud u američkoj državi Misuri, izrekao veoma neobičnu kaznu lovcu. Uz godinu zatvora lovac Dejvid Beri Mlađi, dobio naredbu od suda da mora da gleda Diznijev hit crtani film “Bambi” kako bi prestao da lovi.

Beri je osuđen na godinu zatvora zato što je ilegalno ubijao jelene i srne, uzimajući samo njihove glave, dok je ostavljao ostatke dijelova tijela u šumi.

U zatvoru će provesti narednu godinu, a svaki mjesec će gledati animirani film iz 1942. godine, u kojem lovci ubijaju Bambijevu majku.

“Prvo gledanje će biti najkasnije 23. decembra 2018. godine, uz najmanje jedno gledanje crtanog filma na svakih mjesec dana, tokom čitave kazne”, naveo je sudija Robert Džordž.

Beri je uhapšen krajem augusta 2016. godine, a istraga je trajala donedavno, kada je sud prikupio dovoljno dokaza.

Nakon višemesečne istrage, koja se proširila na nekoliko američkih saveznih država, uhapšeni su Beri i njegovi otac i brat, prenose lokalni mediji.

Iako je ukupan broj ubijenih jelena nepoznat, sumnja se da bi mogao da bude i “više stotina”. Beri je nakon toga priznao krivicu za nelegalni lov i osuđen je na godinu dana zatvora.

Pored toga – i crtanog filma Bambija – dobio je i 120 dana za ilegalnu upotrebu oružja, dok su i njemu i njegovom ocu zauvijek ukinute dozvole za lov.

Send this to a friend