Zanimljivosti

Majmuni okupirali grad: Kradu hranu, napadaju ljude, policija ih tjera praćkama

Naredni kadrovi djeluju kao da su “ispali” iz nekog Sci-Fi romana ili filma, a prikazuju majmune koji su okupirali tajlandski grad Lopburi.

Šokantne scene stižu nakon vijesti da poznatom turističkom destinacijom haraju agresivne životinje koje kradu hranu, uništavaju imovinu i povrijeđuju ljude, prenosi The Sun.

Snimak prikazuje kako su majmuni zaustavili saobraćaj, ali djeluje da nikoga nisu napali.

Nadležni procjenuju da ih u provinciji Lopburi ima više od 10.000, uključujući preko 2.200 u dijelu starog grada.

Policajci su morali da se naoružaju praćkama i pištoljima sa strelicama (za uspavljivanje), kako bi se borili protiv agresivnih majmuna.

Specijalizovane službe ranije su postavile kaveze na nekoliko lokacija u nadi da će uhvatiti “najgore prestupnike”, dok su ih lovci ganjali strelicama s anestetikom, prenosi Telegraf.

Ipak, postoji bojazan da bi majmuni mogli da postanu agresivni prema ljudima dok sedativ ne počne da djeluje, što je otprilike pet minuta.

General-major Apirak Večkančana odlučio je da osnuje specijalnu policijsku jedinicu, pošto je svjestan potencijalne opasnosti.

“Predstavljaju prijetnju za turiste i lokalno stanovništvo. Praćke koje nose naši službenici pomoći će da se majmunima zaprijeti, kada bude potrebno. U većini slučajeva treba da ih koriste kao sredstvo odvraćanja”, objasnio je.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mudrac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mudrac
Gost
Mudrac

“Planeta majmuna” postade stvarna😃

Send this to a friend