Zanimljivosti

Mama rođena bez ruku za koju prepreke ne postoje

Sara Talbi

Sara Talbi je kao dijete naučila da se oblači, češlja kosu i brine o sebi koristeći stopala. Njen invaliditet je ne sputava ni u brizi za ćerku Lilu, koja ima dvije godine.

Ova tridesetosmogodišnja mama, sve svoje dnevne obaveze obavlja sama, bez problema. Sara sređuje nokte, oblači svoje dijete i crta, koristeći samo svoja stopala.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Ljekari nisu znali da kažu zašto je Sara Talbi rođena bez gornjih ekstremiteta, a ona je na svoju različitost navikla. Naučila je da za sve što joj je potrebno, koristi stopala i nožne prste, a svoju tehniku je usavršila do perfekcije. Kako je odrastala razvijala je i vještine poput sjeckanja povrća i šminkanja, nožnim prstima.

Međutim kada je postala majka, njen hendikep je počeo mnogo više da joj smeta.

“Da biste brinuli o bebi, pogotovo u najranijem dobu, potrebne su vam ruke”, priznaje Sara.

Kaže da je prvi put u životu kada je osjetila ogromnu frustraciju i tugu, bilo onda kad nije mogla da podigne svoju uplakanu bebu iz kreveca.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

“Tražila sam ocu svoje bebe da je izvadi iz kreveca, i čim me je zagrlila prestala je da plače. To je bio ključni momenat za mene. Shvatila sam da ja svom djetetu značim mnogo više nego samo kao par ruku”.

Sarina ćerka Lila, danas ima dvije godine. Lilu mama oblači, kuva joj, pazi je i igra se sa njom, baš kao i sve ostale mame sa svojom djecom.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Talbi (@saritalbi)

Mala Lila smatra da je njena mama ista kao i sve ostale mame, jer je ne definiše par ruku, već ljubav, briga i požrtvovanost za svoje dijete, a Sari ništa od toga ne manjka.

Send this to a friend