Zanimljivosti Sindrom auto-pijanstva

Metju je već 27 godina pijan, a ne pije

Tijelo Metjua Hoga sve što pojede pretvara u alkohol. Hog je često patio od mamurluka čak i kad ne bi popio ni kap alkohola.

Metju Hog ima vrlo rijedak sindrom auto pijanstva, zbog koga mora da pazi šta jede i pije kako bi ostao trijezan.

Naime, u njegovom tankom crijevu kvasac suviše nabubri pa sve što Metju pojede pretvara u čist etanol koji se zatim apsorbuje direktno u njegov krvotok.

Punih 27 godina ljekari nisu znali šta uzrokuje konstantno pijanstvo i mamurluk gospodina Hoga. Dovoljno je da pojede malo pirinča i uskoro će se osjećati kao da je popio tri boce vina. Njegova porodica je potrošila cijelu svoju ušteđevinu, vrijednu 50.000 funti, ne bi li se otkrilo šta uzrokuje Metjuovo stanje.

Hog, iz Midsbora, kaže: “Svaki put kad jedem hljeb, krompir ili pirinač moje tijelo proizvodi stopostotni alkohol koji zatim putuje mojim venama”.

Tvrdi kako je mnogo puta, još kao dijete, pretrpio pijanstva i mamurluke, a da prethodno nije popio ništa alkoholno. Zbog svog stanja je morao da prekine studiranje.

“Više ne pijem alkohol uopšte”, rekao je.

“Imam svoju privatnu pivaru u tijelu koje ne može da podnese dodatni alkohol, a i nema smisla plaćati pića kad mogu da proizvedem svoja”.

Sada, kad je napokon otkrio zbog čega se njegovo tijelo ponaša tako čudno, Hog može da drži situaciju pod kontrolom pridržavajući se stroge dijete koja isključuje neka od najuobičajenijih jela, poput bilo kakvog oblika brze hrane ili slatkih pića.

Send this to a friend