Zanimljivosti Engleska

Nabujalu rijeku zbog oluje Kijara, surferi iskoristili da se zabave

Veliko nevrijeme je prošle nedjelje sa Atlantika stiglo u Evropu. Oluja Kijara ostavila je pustoš iza sebe i ljudske žrtve, ali je za neke bila sjajna prilika da se zabave.

Najveća šteta pričinjena je u zemljama na sjeveru Evrope, a meteorolozi u Engleskoj i Škotskoj i dalje upozoravaju na opasnosti od poplava.

Snimak koji se početkom sedmice pojavio na Fejsbuku prikazuje podivljalu rijeku u oblasti Kornvol na jugozapadu Engleske. Voda se ustalasala zbog lošeg vremena, a brojni prolaznici su gledali ka mostu u gradiću Bud. Na snimku se u jednom trenutku pojavljuju surferi koji se velikom brzinom spuštaju ka mostu i prolaze ispod njegovih lukova.

Bude river surfing

Bude river surfing. Making the most of the giant swell and big tides to surf up the river in Bude. Some top skills negotiating the bridge! Great video by @paul.pearse.58

Gepostet von CARVE Surfing Magazine am Dienstag, 11. Februar 2020

Lokalni list navodi da surfovanje na rječnim talasima nije neobičajna pojava u Kornvolu. Ovdje se nalazi jedno od najpopularnijih mjesta za surf u Velikoj Britaniji. Riječ je o rijeci Severn koja prolazi pored grada Glostera. Voda se sliva ka zalivu koji je zapravo njeno ušće u Atlantski okean. Kada dođe plima, ovde nastaju veliki talasi i surferi iz čitave Britanije ga obožavaju, piše Fox.

Oluja Kijara je tokom protekle nedjelje izazvala ogromnu štetu na istočnoj obali SAD, a vjetar je duvao brzinom od oko 160 kilometara na čas. U Evropi je zabilježeno i nekoliko smrtnih slučajeva, a oluja je najviše pogodila Veliku Britaniju, Njemačku, Poljsku, Švedsku, Češku i Sloveniju.

Send this to a friend