Zanimljivosti

NASA nudi posao iz snova: Ležite dva mjeseca u krevetu, plata 16.500 eura

Ilustracija

NASA je upravo objavila da nudi najbolji posao na svijetu, a od “radnika” se samo traži da leži nekoliko mjeseci u krevetu. Za to će još dobiti 16.500 eura.

Svemirska agencija, koja radi u partnerstvu s njemačkim aerospejs centrom (DLR), traži zdrave regrute ženskog pola, u dobi od 24 do 55 godina, za svoju studiju o vještačkom gravitacionom krevetu, koja istražuje efekat bestežinskog stanja na ljudski organizam.

Ukupno, studija traje 89 dana – pet dana upoznavanja, 60 dana odmora u krevetu, a zatim 14 dana odmora i rehabilitacije astronauta, koji će vas vratiti i spremiti za normalan život.

Učesnici će biti smješteni u jednoj prostoriji, gdje će sobna temperatura biti uvijek ista, a tokom 60 dana ležanja, sve će raditi u horizontalnom položaju: jedenje, tuširanje, odlazak u toalet…

Naravno, NASA je mislila i na to šta ako “radnicima” bude dosadno, pa im je dozvolila zabavne aktivnosti, kao što su gledanje televizije i čitanje, a kažu da je ovo odlično vrijeme za učestvovanje u online obukama ili sticanju novih vještina.

Oni koji učestvuju u istraživanju će, takođe, potrošiti 30 minuta dnevno u “ljudskoj centrifugi”.

Naravno, tu je i vrhunski tim naučnika, fizioterapeutskih i medicinskih stručnjaka koji su učenicima na raspolaganju.

Stručnjaci su brinuli i o tome da se ne ugojite tokom ležanja, pa će tim nutricionista pažljivo isplanirati sve obroke i utvrdiće broj kalorija koji je potreban svakoj osobi kako bi bila zdrava.

“Obroci neće uvijek biti ekstra zdravi, biće i palačinki i slatkiša, ali će oni biti spremljeni bez aditiva i vještačkih zaslađivača”, piše na stranici.

Studija počinje u septembru u njemačkom centru u Kelnu.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Aloalo
Gost
Aloalo

Gdje se prijavljuje ?

mark
Gost
mark

To je pretesko,ja kad se dobro uspavam jedva ujutro ustanem,sve me boli,a ne da lezim dva mjeseca,pu daleko bilo

nikolas
Gost
nikolas

ja pristajem iako radim u drzavnu firmu

Jovanka
Gost
Jovanka

Necu da dajem otkaz u drzavnu firmu radi 2 mjeseca posla, ako moze NASA da mi da ugovor na neodredjeno za ovo lezanje onda moze…

Send this to a friend