Zanimljivosti

Neobična božićna reklama u kojoj se Djeda Mraz zaljubljuje u muškarca

Božićna reklama norveške poštanske službe Posten izazvala je brojne reakcije na društvenim mrežama, a mnogi je već nazivaju reklamom godine.

Reklama prikazuje rađanje ljubavi između Harija i Djeda Mraza. Reklama je napravljena povodom 50 godina dekriminalizacije homoseksualnosti u Norveškoj.

Naziv reklame je “When Harry met Santa”, odnosno “Kad je Hari sreo Djeda Mraza”, što je asocijacija na popularni film “Kad je Hari sreo Sali”. Priča prati njihov prvi susret, kad muškarac slučajno zatekne Djeda kako mu ostavlja poklone, a zatim i kako ga svake godine nestrpljivo čeka kako bi ga ponovo vidio.

Par se sve više zbližava tokom kratkih božićnih susreta svake godine, a u jednom trenutku se vidi i kako Hari plače nakon što Djeda Mraz ode uz rečenicu: “Nedostajaćeš mi.”

Sljedeće godine piše pismo Djedu Mrazu uz poruku: “All I Want for Christmas is You”, odnosno “Sve što želim za Božić si ti”.

Sljedeća scena prikazuje Harija kako čeka Djeda uz kamin kad odjednom čuje zvono na vratima. Poklone mu dostavlja poštanska služba Posten. Pri povratku u dnevni boravak zatiče Djeda Mraza koji mu govori “Pa, dogovorio sam pomoć ove godine… da mogu biti s tobom”, nakon čega pada i poljubac.

“2022. Norveška obilježava 50 godina kako možemo voljeti koga želimo”, poruka je na kraju reklame.

6

avatar
1000
5
1
0
 
5
EdwJohnDzeri i TomSisoJaja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
John
Gost
John

Ne moze biti bolesnije od ovoga…

Edw
Gost
Edw

Na primjer, da je umjesto deda mraza Porfirije, bilo bi manje bolesno?

Dzeri i Tom
Gost
Dzeri i Tom

Hhahahaahah prejako… Sve, sve mi je moglo pasti na pamet da se zaljubis u sva moguca bica na planeti, ali u Deda Mraza ahahah a nikad mi ne bi palo na pamet… Sjajno 😄

Edw
Gost
Edw

Haha! Dobra reklama za poštu. Pošto je deda mraz zauzet, oni obavljaju njegov posao. Ima i on pravo da se malo zabavi.

Siso
Gost
Siso

Ovo je krajjjjj

Jaja
Gost
Jaja

Bože kuda ide ovo svijet

Send this to a friend