Zanimljivosti

Novo čudo tehnike: Robot za šoping koji vam nosi stvari

Simpatičan robot nedavno je kreiran s namjerom da posluži onima koje mrzi da tegle silne cegere iz kupovine jer umjesto toga on za vlasnikom nosi sve potrepštine.

Imena The GitaMini, ovaj robotić na točkovima ima 12,5 kg, a proizvođači kažu da može da ponese namirnice koje vam trebaju u prosjeku za pet dana za jednu osobu.

Kreirala ga je kompanija Piaggio Fast Forwardm, a povezan je sa vlasnikovim mobilnim telefionom i tako ga prati naokolo. Po potrebi usporava i prilagođava „korak“ vlasniku.

Može da ponese do devet kilograma, a pošto može i da ostane otvoren na površini, moguće je u njega staviti i više predmeta koji će viriti.

Kada je sasvim napunjen, može da pređe 34 km, a puni se preko običnog štekera ili USB-a.

Tvorci ovog robotića smatraju da bi ljudi više hodali, a ne bi išli kolima u nabavku ako bi imali ovako nešto da im nosi ono što kupe. Vjeruju da je to zdravije i po ljude i po okolinu jer bi se tako smanjila emisija štetnih gasova.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Čoče
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Čoče
Gost
Čoče

E ne bi mogao ponijeti ovoj mojoj jer to koliko ona nakupuje, ne znam ostane li šta u Našem diskontu poslije nje… Jedino da ovo čudo ima 4 točka pa da ga redukuje 😀

Send this to a friend