Zanimljivosti kreativnost u karantinu

Odjevne kombinacije od papirnih kesa

Australijska plesačica Ashleigh Perrie koja inače radi na kruzeru, proteklih dana oduševila je korisnike interneta svojim nevjerovatnim odjevnim kombinacijama koje je napravila od papirnih kesa.

Nakon šezdeset dana zastoja u moru, Perrie je konačno uspjela da se iskrca u Holandiji i odleti do Australije, nazad u svoj rodni grad gdje je morala biti u karantinu u hotelskoj sobi još 14 dana. Kako bi održala svoj um aktivnim i angažovanim u ovo vrijeme, Perrie se odlučila biti kreativna.

Svakog dana osoblje hotela dostavljalo joj je tri obroka u papirnim vrećicama. Poslije nekoliko dana, skupila je hrpu vrećica i počela izrađivati outfite od njih.

“Inače sam kreativna osoba, volim se baviti umjetnošću i malo sam studirala umjetnost. Očito imamo mnogo toga zajedničkog svi mi koji se bavimo plesom, glumom i kostimima”, rekla je Perrie i dodala da su joj papirne vrećice koje su stalno dolazile do nje zaista bile inspiracija.

“Karantin u svakom slučaju nije bio lak”, kaže Peri, ali je barem na ovakav način bio kreativan i zabavan.

Njeno putovanje bilo je planirano od Antarktika, pa sve do Južne Amerike, dok bi za to vrijeme Perrie radila ono što najviše voli – plesala. Ipak, pandemija koronavirusa je ovo putovanje odvela u drugom smjeru.

Send this to a friend