Zanimljivosti Brutalan napad na sopstvenu vrstu

Ogromna ajkula sa dva ugriza prepolovila drugu ajkulu

Australijiski ronioci su uspjeli da snime jedan potpuno nevjerovatan prizor. Oni su “uhvatili trenutak” kada jedna velika bijela ajkula ujeda drugu i nanosi joj smrtonosne povrede.

Dramatičan snimak prikazuje neman od preko tri metra dužine, koju napadaju mnogo veće ajkule dok ona jede mamac pored ribarskog čamca.

Brutalni napad, koji je bio fatalan, završio se velikim ugrizom na sredini trupa ajkule žrtve. Uskoro je uslijedio još jedan takav ujed. Na videu se kasnije vide uznemirujuće fotografije na kojima je ajkula doslovno prepolovljena.

“Ovo je ogromna ajkula, dugačaka 3 i po metra. Ali pogledajte samo veličinu tog ugriza! To je ogromno! To je ogromna količina energije koja vam je potrebna da biste tako ugrizli drugu ajkulu. I sami morate da budete prilično veliki”, prokomentarisao je snimak profesor Mark Miken iz Australijskog instituta za pomorske nauke, za “National Geographic WILD”.

Miken ističe da su svi morski psi kanibali – čak i velike bijele ajkule. Novija istraživanja pokazuju da morski psi jedni druge jedu hiljadama godina unazad.

Inače, ovi izuzetno rijetki snimci predstavljaju dio serijala koji se bavi istraživanjem života predatora, koji u divljini napadaju pripadnike sopstvene vrste.

Tags
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Animus
Gost
Animus

Dje je drugi dio ajkule?? 🙂

B2b
Gost
B2b

Ajkula, drakula.

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Ovo ako ovi iz kurira vide napisat ce da je snimljeno u Bečiće…

Titograđanin
Gost
Titograđanin

Đe se vidi da je ajkula prepolovljena? Vidi se mamac neki sa broda koji je i poslužio da se ajkule između sebe “pokomate”.

Send this to a friend