Zanimljivosti Mi bismo je nazvali - Sala za vjenčanje

Ova ogromna štikla je zapravo – crkva koja ne pripada nijednoj religiji

Da vam neko pokaže fotografiju zgrade u obliku monumentalne štikle Gāogēnxié Jiàotáng, vjerovatno ne biste pomislili da je riječ o crkvi.

View this post on Instagram

全世界最大的高跟鞋造景在嘉義布袋鎮的海景公園內,到了夕陽西下的時候,光影特別動人,若到了夜晚點燈,更像極灰姑娘閃閃發亮的玻璃鞋👠✨ 小提醒~高跟鞋教堂是一個無宗教的西式結婚禮堂,實際上並無神職人員進駐喔🧐  세계에서 제일 큰 하이힐 모양 건물은 대만 자이에 있어요. 해가 떨어질 때 정말 아름답고요. 이 하이힐 건물은 결혼식예당이라 평소에 사람 없어요~  #嘉義布袋高跟鞋教堂 點燈時間:18:30~20:30 地址: 嘉義縣布袋鎮海興街6號 電話:06-7861000   感謝 @k63w13 @aisha_kuo 分享美照🥰  #嘉義旅行 #高跟鞋教堂 #嘉義布袋 #灰姑娘 #教堂 #高跟鞋👠 #嘉義 #嘉義景點 #布袋 #тревел #gotaiwan #週末台湾 #輕旅行 #台湾旅行 #ท่องเที่ยวไต้หวัน #cinderella #epayfun #Chayi #highheelweddingchurch #church #하이힐 #교회 #결혼 #사진찍기 #대만여행 #台湾女子旅 #シンデレラ #ガラスの靴 #結婚式

A post shared by e-Pay 多元支付服務 | Taiwan (@epayfun) on

Tačnije, ne biste pretpostavili da je štikla zapravo svadbena kapelica koja je postala prava turistička atrakcija u Budai Twnshipu u Tajvanu otkako je izgrađena 2016. godine.

Visoka je 17,76 metara, široka je 11,91 metar i duga 25,16 metara.

Upisana je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveća zgrada u obliku štikle na svijetu, a može da primi stotinak ljudi.

Gāogēnxié Jiàotáng odnosno High-Heel Wedding Church, napravljena je od oko trista komada plavičastog stakla kako bi imitirala Pepeljuginu izgubljenu cipelu.

Kada je zgrada otvorena za javnost prije četiri godine, lokalne vlasti govorile su kako bi cipela mogla da privuče ženski dio publike u crkvu.

 

Iako se naziva crkvom, zgrada se danas ne povezuje niti s religijom. Potpuno je ispražnjena, a najčešće se koristi kao prostor za sklapanje brakova među mladim Tajvancima. Svakao, i za snimanje selfija turista.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
So & TEKILAMitarMikoBožo pravdeSo & TEKILA
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miko
Gost
Miko

Vuciceva sto posto nema dalje
Risto pare da vacari iz nje valja blindu sipati hehe

Božo pravde
Gost
Božo pravde

Ovo od iskona pripada SPC- u i treba povesti borbu da se nepravedno otuđena sveta crkva vrati u ruke svojijeh pastira, da u njoj u miru gospodnjem naplaćuju ulaznice i prodaju osveštane i bogougodne svijeće, krstiće i ikonice. Amin.

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

čim čuju za nju risto i miraš, neće zadugo biti ničija.

Mitar
Gost
Mitar

???????? Objasni! Kad je Mihailo trazio neku tudju crkvu?

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

crkva je moja a ne ristova i miraševa.
bit će upisana na državu.
a te dvije nesreće će moći samo da je koriste.
ako se budu ponašali kako treba.

Send this to a friend