Zanimljivosti

Par iz Engleske se vjenčao 60 godina nakon što su im roditelji raskinuli vjeridbu

Foto: Profimedia

Šest decenija nakon što su im njihovi roditelji raskinuli vjeridbu, pronašli su jedno drugo te su se vjenčali.

Len Albrigton (79) i Dženet Stir (78) imali su izuzetno težak put do svog vjenčanja, ali oboje su srećni što su to ipak uspjeli učiniti. Par se prvi put upoznao 1963. godine, kada je Len imao 19, a Dženet 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici St Mary’s u Newportu u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled, piše Daily Mail, prenosi Index.

Ubrzo je Len zaprosio Dženet i ona je pristala. Međutim, tada je dob za pristanak bila 21 godinu, a Dženet je bila tri godine mlađa. Njeni roditelji prekinuli su vjeridbu, a Len je dobio dirljivo pismo o tome.

“Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde”

Tokom narednih 50 godina Len se oženio u Australiji, dobio troje djece, razveo se i preselio u Stevenage, gdje je radio kao okružni medicinski tehničar. Dženet je ostala na ostrvu Wight da bi postala medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog poručnika i dobila dvoje djece. Bila je u penziji i još uvijek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

“Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili hoću li je uopšte vidjeti. Otišao sam u nedoumici. Nije je bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro – nisam očekivao ništa drugo”, ispričao je, prenosi Metro.

Ljubav nekada i pobijedi

“Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vrijeme”, kazala je Dženet. Tada je svog bivšeg vjerenika ispratila i rekla svom mužu da je stranac koji pita za put.

Međutim, dvije godine kasnije njen muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitki godinu ranije. Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u Stevenage da živi s njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio je da se uda za njega. Njihovo vjenčanje održano je 11. februara.

Send this to a friend