Zanimljivosti u braku s pet žena

Pet žena, 24 djece i samo jedan muškarac: Evo kako izgleda njihov život

Brady Williams postao je poznat svijetu nakon što je pred televizijskim kamerama otkrio da je u braku s čak pet žena, s kojima ukupno ima 24 djece, prenosi Radio Sarajevo.

S obzirom na to da ih je puno, žive raspoređeni u dvije susjedne kuće. Nekadašnji mormon zadržao je tradiciju poligamije, a tvrdi kako svih pet žena vidi kao svoje srodne duše.

“Živimo u miru, sreći i nikada nam nije dosadno”, rekao je.

Iako je mnogima ovakav način života nezamisliv, u njihovom kraju, Salt Lake Cityju u američkoj državi Utah, dobro je prihvaćen, otprilike 50 do 100 hiljada porodica ovako živi.

Službeno je stupio u brak samo s Paulie, dok s ostalim ženama ima “duhovne unije”. Svaka od njih odgojena je tako da bude poslušna i uvijek na raspolaganju svom suprugu. Osim što su one jako disciplinovane u svom odnosu prema njemu, u obje kuće vlada strogi raspored.

Brady određuje vrijeme koje će provesti u krevetu sa svakom od njih, a obično svakoga dana u podne odlazi drugoj. Takav tempo nije mu naporan i ponosno tvrdi kako je “najsrećniji muškarac na svijetu”.

Kako prenosi Mirror, žene su otkrile da među njima ne postoji ljubomora.

Svoj život ova neobična porodica javno je prikazala u čak dvije sezone emisije My Five Wives, koja se emitovala na jednoj američkoj televiziji.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Don
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Don
Gost
Don

Fina tradicija iako je malo naporno za covjeka.

Send this to a friend