Zanimljivosti

Policajci uz pomoć zmije izvlače priznanje od lopova

Policija grada Džajavija na istoku provincije Papua u Indoneziji, izvinila se i najavila disciplinski postupak protiv policajaca koji su tokom ispitivanja oko vrata osumnjičenog stavljali živu zmiju.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako službenici policije ispituju muškarca kome su ruke vezane iza leđa. Dok viču na osumnjičenog, stavljaju mu zmiju oko vrata i ispituju ga koliko je puta ukrao mobilne telefona. Nesrećni mladić zatvorenih očiju odgovara “Samo dva puta”.

U jednom trenutku policajac tjera osumnjičenog da otvori oči i gura mu zmiju prema ustima te mu prijeti da će mu je staviti u pantalone.

Šef policije grada Džajavija Toni Ananda Svadaja rekao je da se policija izvinjava i da policajci sa snimka nisu profesionalno obavljali svoj posao. Svadaje je najavio protiv tih policajaca oštre kaznene mjere.

On je rekao da su policajci djelovali van propisa policije u pokušaju da izvuku priznanje, te da zmija nije bila otrovna i bila je pripitomljena, prenosi agencija Rojters.

4 Komentara na "Policajci uz pomoć zmije izvlače priznanje od lopova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend