Zanimljivosti koliko puta ste se smirivali

Priča o djedu i razmaženom unuku: Smiri se Mišo sve će biti u redu

Razmaženo dijete je ono koje sve dobije, kojem roditelji ne postavljaju granice i koje zna (na nesvjesnom nivou) da će plakanjem dobiti ono što želi. To je dijete koje ne podnosi da se stvari ne odvijaju kako je ono zamislilo. Naravno, za takvo ponašanje nije odgovorno dijete već roditelj.

Donosimo vam upravo jednu takvu priču, a njen kraj je iskreno nasmijao korisnike društvenih mreža.

“Danas sam u supermarketu naletio na djeda i unuka kako hodaju ispred mene. Unuk je sve vrijeme vrištao i zahtijevao nešto… Na to je djeda zastao i rekao: “Smiri se Mišo, samo trebaš da se smiriš”.

Čak i kada je dječak pao i počeo udarati nogama i rukama o pod, djeda je i dalje ostao potpuno pribran i samo je rekao: “Smiri se Mišo. Kupićemo namirnice i idemo kući. To je sve što trebamo da uradimo”.

Napokon, na kasi, kad su djeda i unuk stali u red, dijete je zgrabilo kinder jaje i zgnječilo ga.

Djeda je tada opet rekao: “Smiri se Mišo, uskoro ćemo biti kod kuće”, i okrenuvši se prema kasirki, nastavio je: “Ne brinite, oprostite, mi ćemo platiti ovo kinder jaje”.

Nakon što su izašli, nisam mogao da odolim i nastavio sam za njima. Sustigao sam ih na parkingu i rekao okrećući se čovjeku: “Samo da znate, oduševljen sam kako ste danas smirili Mišu, to je za svako poštovanje”.

Deka se tužno nasmiješio i rekao: “Dječak se zove Aleksandar, Miša sam ja”.

9

avatar
1000
7
2
0
 
9
BBMSo & TEKILAWakanda4everPandaVolim te zeleno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
BBM
Gost
BBM

E ovo je plakat a ne za smijat

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

hahahaahha.
e ovako i ja na poslu sebi po vas dan.

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

👍👍👍👍😂😂😂😂😂

Bokaa
Gost
Bokaa

Za koju godinu biće nastavak priče da je unuk uzeo prutić i isfrskao djeda po guzi, zbog nekooperativnosti u predstavi za široki auditorijum.

Slavica
Gost
Slavica

😂😂😂😂😂😂😂

Aha
Gost
Aha

E tako vam i treba. Kad je doslo do toga da ne smijete viknut na dijete. 1 vaspitnu pa bi se smirilo. A ne pojahase djeca,rade sta oce. Kad vidim djecu moje kume stuzi mi se na utrobice. To bih bila i dan i noc.

Panda
Gost
Panda

Jel’ kuma udata?🤣

Wakanda4ever
Gost
Wakanda4ever

I meni se stuzi od ovakvih komentara. Djeca su nase replike, u svakom smislu, upijaju i kopiraju reakcije roditelja. Nadrndan/a majka/otac nadrndano i dijete.

Prolaznik
Gost
Prolaznik

Genijalna priča 🙂

Send this to a friend