Zanimljivosti

Radnicima koji čitaju bonus od 100 eura: Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom

Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala “Vanončini”, iz okoline Bergama, Danilo Dadda odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list “Corriere della Sera”.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu eura. Nagrada se udvostručuje sa sljedećom pročitanom knjigom.

Danilo Dadda tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želio da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

“Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 eura je simboličan podisticaj, dijelom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu”, kaže direktor Dadda.

Vijest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primjer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina “Oliveti”, Adrianom.

On je, podsjeća list “Corriere della sera” sanjao o fabrici koja će biti prema mjeri čovjeka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
lezilebovicvenga
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lezilebovic
Gost
lezilebovic

meni se ucinje iz okoline Berana pa se prekidoh

venga
Gost
venga

tako treba bravo

Send this to a friend