Zanimljivosti Imate li 6 miliona?

Satra Brun, velnes selo dato na prodaju

Selo Satra Brun koje se nalazi u Švdskoj, ovih dana ponuđeno je na prodaju. Ovo “velnes selo” koje se nalazi na periferiji Stokholma, prodaje se za 70 miliona kruna što je oko 6,5 miliona eura.

Mjesto je nastalo 1700. godine kada je doktor Samuel Skrag otkrio izvor vode u Satri i kupio okolno zemljište. Potom je sagradio bunar, kuću sa izvorima, bolnicu, crkvu i stanove. To je bilo u vrijeme kada je rasla popularnost prirodnih izvora, jer se smatralo da piće i kupanje u visokokvalitetnoj vodi imaju balansirajući i iscjeljujući efekat na zdravlje.

Gosti su pozvani da piju vodu svaki dan. Ponuđene su i tople ili hladne kupke, jer se vjerovalo da pomažu u emocionalnoj ravnoteži.

Potom je oko 1740. godine zemljište i kuće kupio biskup iz grada Vasterasa, koji ih je nekoliko godina kasnije prepustio univerzitetu Upsala, jednom od najboljih univerziteta u zemlji.

Godine 2002. univerzitet je prodao Satru Brun grupi od 16 lokalnih preduzetnika, a selo se od tada vodi kao mjesto za spa-turizam.

Satra Brun i sve nekretnine u njoj, registrovane su kao d.o.o., što znači da nema ograničenja za strane kupce, rekao je broker Jonas Martinson, koji je arhitekturu sela opisao kao “šetnju kroz vrijeme”.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Zeljko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Za Svedjane je 6 miliona cifra a za ove nase sica .Koliko firmi je dobilo milionske kredite a nista od njih mnoge prsle.

Send this to a friend