Zanimljivosti

Video u mnogima probudio nostalgiju: Sjećanja na djetinjstvo osamdesetih

Iako će i sami roditelji današnje djece potvrditi da je njihovo djetinjstvo bilo opuštenije, većina ne bi mogla da zamisli da svojoj djeci dopusti ono što su oni radili.

 

@shadyraro The 80’s was the best decade #80s #80skid #oldschool #genx #parents #funny #family #foryou #fyp ♬ original sound – ilovethe80s

Daleko od toga da su roditelji osamdesetih godina prošlog vijeka bili neoprezni ili neodgovorni. Međutim današnje mame i tata imaju mnogo veći i bolji pristup informacijama i najnovijim istraživanjima, nego što su to njihovi roditelji imali.

Svjesni smo koliko se svijet zahvaljujući tehnologiji sve više mijenja, a djetinjstvo današnje djece uvelike se razlikuje od djetinjstva kakvo su imala djeca 80-ih i 90-ih.

Otac osmogodišnjeg dječaka snimio je video koji je postavio na TikTok u kojem je pokazao kako je izgledalo njegovo djetinjstvo.

Na snimku koji je skupio preko 10 miliona pregleda pokazao je neke stvari i situacije koje današnja djeca nemaju priliku ni vidjeti, ni koristiti, a ni doživjeti.

Send this to a friend