Zanimljivosti

Smiješne, a zabrinjavajuće ilustracije koje pokazuju koliko smo opsjednuti društvenim mrežama

Sigurno ste i vi bar jednom poželeli da se zauvek odjavite sa društvenih mreža jer vam je sadržaj na “fidovima” previše naporan. Možda ste se i isključili, a onda se ipak vratili u online stvarnost koja vas baš nervira.
Teško je danas napustiti virtuelni život, koliko god vam se činilo da nije vaš.

I poznajete li nekog ko prema društvenim mrežama nema ambivalentan odnos? Koje mrzi, voli, voli da mrzi, mrzi da voli…

Italijanski dizajner po imenu Vito Ansaldi, ima grafičke komentare na neke situacije koje bi mogle svakog “stanovnika” mreža pomalo da tište.

Ima 38 godina i živi u Torinu Dugo radio kao serviser računara, a onda je odlučio da promijeni posao u želji da iskoristi svoju kreativnost. Još kao dijete volio je da crta i ideja da to radi i kao odrasla osoba učinila mu se perfektnom. Počeo je sam da proučava ilustraciju i da objavljuje svoje radove na Instagramu.

Budući da voli konceptualnu umjetnost, Vito i dalje eksperimentiše sa različitim stilovima i temama.

„Zabavljam se, vjerujem da kreativnost ne bi trebalo da ima previše pravila.“

Kako god, on voli da posmatra i da svoja razmišljanja o životu, ljubavi, sudbini i društvu prevodi u ilustracije. Između ostalog, neke od njih govore o društvenim mrežama.

„Često u ilustracije prenosim efekte koje društvene mreže ostavljaju na naše živote, uticaj koji imaju na djecu, odrasle, na roditelje i parove.“

Mogu li društvene mreže da nas promijene?

„Apsolutno da“, kaže on. „Postajemo ‘lijepi’, radoznali, rastrojeni, sebični, a ponekad čak oni ljude mrze – mrzitelji. No, ako se koriste na pametan način, one su moćan i pozitivan instrument”, cijeni Vito.

Kako on doživljava društvene mreže, tj. čovječanstvo koje je njima opsjednuto, pogledajte u galeriji:

Send this to a friend