Zanimljivosti nije usamljena u svojoj muci

Svetlana je napravila babi uputstvo za upotrebu Vibera

Mlađe generacije su posljednjih godina dobile nimalo lak zadatak, da obuče starije da koriste moderne tehnologije.

Onaj ko je mislio da je “osijedio” dok je učio babu kako se tipka SMS poruka, nije ni slutio da će za par godina morati da je obučava kako se koristi android, ali i da je upoznaje sa svim čarima aplikacija i društvenih mreža.

Sigurno ste bar jednom od, vama drage vremešne osobe, dobili pitanje kako na Viberu da uradi “ovo” ili na Youtube da pogleda “ono”…

Sa tim problemom se izgleda više puta suočila i Svetlana, korisnica Tvitera, koja je na kraju pronašla način da svojoj baki skrati muke i to tako što će joj nacrtati uputstvo za upotrebu.

Svetlana je na Tviteru postavila fotografije na kojima se vidi kako je u jednoj svesci vjerno ilustrovala sve dugmiće i ikonice koje zbunjuju starije kada koriste neku aplikaciju.

Njen status je za kratko vrijeme postao toliko viralan, da su se oglasili i iz Vibera, i dodali još jedno uputstvo, kako da baka snimi video poruku.

I dok koristinici hvale Svetlanu za ideju i za trud, ona otvoreno priznaje da je bila “na ivici nervnog sloma” dok je ovo crtkala.

Kaže i da je uputstvo itekako korisno, sve dok ga baba ne izgubi.

Za slučaj da i dalje niste uspjeli da obučite mame i tate, bake i deke, probajte Svetlaninu metodu. Ako i ovo ne uspije, onda je možda bolje da im androide zamijenite telefonima sa tastaturom.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Mali budo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mali budo
Gost
Mali budo

Bravo svetlana ja pokusavam bezuspjesno naucit jednog đaka od 65 god lista na telefon ka da kosi

Send this to a friend