Zanimljivosti prije nekoliko mjeseci počeo da se bavi taksiranjem

Taksista besplatno prevozi djecu s poteškoćama u razvoju

Haris Polić iz Zavidovića, koji je prije nekoliko mjeseci počeo da se bavi taksiranjem, na svojoj Facebook stranici objavio je poruku kojom poziva roditelje djece s poteškoćama u razvoju i drugim bolestima da ga slobodno pozovu i da će im osigurati besplatan prevoz do bolnice.

Na ovu odluku se, kaže, odlučio jer većina roditelja nažalost nije u mogućnosti da svoje dijete odvede do bolnice zbog slabog finansijskog stanja. Kaže da je ljudski da se u takvim situacijama pomogne.

“Na ideju o besplatnoj vožnji djece s poteškoćama u razvoju došao sam tako što svakodnevno gledam, kako u medijima tako i u okruženju u kojem živim, da je sve više djece koja su oboljela. Njihovi roditelji najčešće su bez posla, a u mojoj čaršiji ima dosta primjera. Nadam se da će ova moja odluka bar na neki način pomoći nekome, jer za mene je to sitnica, a nekome će dobro doći”, rekao je Haris Polić.

Kaže kako bi i njegove kolege takođe trebale da budu humane i da odvoje malo svog vremena da pomognu osobama kojima je to potrebno.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
pg....
Gost
pg....

svaka čast

Dula
Gost
Dula

Dobro se dobrim vraca. Bravo!

Konj nepis meni
Gost
Konj nepis meni

Bravo!!! Svaka čast! Da je sreće da ima još humanih ljudi, kao što je ovaj čovjek. P.S. Volio bih da i ja učinim nešto kad mi se ukaže prilika…

Dusan
Gost
Dusan

Svaka cast momak.. Samo tu bradu bez mene makni..

Send this to a friend