Zanimljivosti tužba rezultirala pobjedničkom presudom

Tužio ljubavnika svoje žene za razaranje braka i dobio 750 hiljada dolara

Muškarac iz Sjeverne Karoline bio je toliko potresen svojim razvodom da je zbog njega tužio ljubavnika svoje žene za kojeg tvrdi da je kriv za kraj njihovog braka. Ova tužba rezultirala je pobjedničkom presudom u visokom iznosu od 750 000 dolara.

Kevin Hauard je ljubavnika svoje bivše supruge tužio zbog otuđenja naklonosti, a budući da u nekim od američkih saveznih država na to ima potpuno pravo, dobio je parnicu, potvđuju sudski dokumenti.

Otuđenje naklonosti, poznatije kao američki zakon o razaranju braka, dozvoljava jednom bračnom partneru da tuži osobu zbog namjernog ometanja bračne veze, tvrdi CNN.

Hauardu je ponašanje njegove supruge bilo izrazito čudno i zbog toga je unajmio privatnog detektiva koji je potvrdio njegove sumnje o bračnoj nevjeri. Kaže kako je ljubavnika svoje bivše supruge tužio kako bi ukazao na svetost braka.

“Tužio sam jer mislim kako je važno da ljudi razumiju svetost braka koja je izrazito važna u sadašnjim vremena”, rekao je za WITN novopečeni milioner slomljenog srca.

5

avatar
1000
1
4
0
 
3
LeoNemam rijeciRajan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Leo
Gost
Leo

Ovaj zakon je glup. Znači li to da sad bilo ko u toj američkoj državi može tužiti bilo koga drugog ako smatra da mu taj ugrožava brak? Čak i ako nema dokaza?

Rajan
Gost
Rajan

A mora imat dokaza….pa angazovo je detektiva…. nesto kontam da je ovaj zakon kod nas, koliko bi tu tuzbi bilo majko mila…

Leo
Gost
Leo

A šta ako taj detektiv usnimi ženu na kafi sa nekim muškim prijateljem ili rođakom? I onda taj mrčenik mora da plaća ni kriv ni dužan?

Nemam rijeci
Gost
Nemam rijeci

Jesi li ti pročitao dio gdje kaže u nekim od država??? A ne u svim.

Leo
Gost
Leo

Pa fino sam napisao u TOJ američkoj državi

Send this to a friend