Zanimljivosti

Rudanka udavačama: Ne davite me više, evo kako da nađete muža

Vedrana Rudan

Kontroverzna hrvatska književnica Vedrana Rudan poznata je po svom oštrom jeziku i još oštrijem peru, a u novoj kolumni obradila je uvijek aktuelnu temu “Kako naći muža”. Ona je i ovoga puta ostala vjerna svom prepoznatljivom stilu, a njeni savjeti udavačama nasmijali su mnoge.

Kako se i sama udavala četiri puta, kako kaže, barem na tom polju ima iskustva, pa je životne lekcije riješila da podijeli sa ženama koje je svakodnevno salijeću pitanjima kako da se najbolje udaju.

Rudanova je kroz urnebesne anegdote ilustrovala put od “singl” djevojke do burme na domalom prstu, a njen tekst nasmijao je region.

Kolumnu pod jednostavnim nazivom “Kako naći muža” prenosimo u cjelosti:

“S Anom sam bila u Dubrovniku pred deset dana. Na sebi je imala večernju srebrnu haljinu, s prednje strane zatvorena gotovo do grla, uski, dugački rukavi, leđa potpuno gola. Na glavi nekoliko kilograma svoje crne kose. Tamne, velike oči, blještavi zubi, vitka, visoka metar osamdeset, doktorica nauka, trideset i tri godine. Nađite mi muža, nađite mi muža.

S nama je bio moj četvrti muž koji je pred mjesec dana operirao, neuspješno, mrene na oba oka, tako da sam bila pošteđena njegovog slinjenja. Nađite mi muža, nađite mi muža…

Nisam s njom mogla otvoreno razgovarati, a i ne da mi se stalno odgovarati na isto pitanje pa, cure, ovaj tekst shvatite kao recept i ne davite me više.

Dakle, do muža, mislim, pravog muža, može doći samo udana žena. I tu je kvaka. Sve te mlade cure žele sebi otprve naći komada. Krivo, krivo. Svi oni su ili oženjeni ili pederi i ni jedan od njih ne pada na neudane cure. Doma već imaju ženu, neki i djetešce, mlada cura želi brak i bebu i pelene i noćno vrištanje, od nje treba bježati brže nego od vlastite djece.

Zato se, drage moje, prije nego nađete muža, morate udati. Za prvoga tko naleti. Nije bitno je li pametan, lijep ili bogat. Udana žena šalje poruku koju svi mužjaci vrlo dobro kuže. Ja sam njegovom udu na milost i nemilost dana, meni nitko ne treba, ja sam zauzeta.

Ha, pomisli svaki oženjeni muškarac u vašoj blizini, ti samo misliš da je njegov ud, kako smo nekad u mračini govorili, dom kulture sa vodoskokom. Nije, srce, nije. Ja ću ti pokazati što je ud, što je udina, je*ote. Jedan kres s vremena na vrijeme neće ubiti ni tebe ni mene. Ti udana, ja oženjen… To, moje cure, to! Kad ga zgrabite, kao udana žena moći ćete birati jer ne šaljete okolo poziv očajnice, tražim muško, muško mi dajte, muža oću, obrađujte ga polako. U svakoj hotelskoj, motelskoj ili nekoj trećoj sobi dajte sve od sebe. Ponekad ne dajte nego mu kukajte, vaš je život dolina suza, niste vi znale dok njega niste upoznale što je seks, baš vam je žao što se morate na brzinu obući i otići mužu spremiti hobotnicu na bijelom, kiselom grožđu u umaku od rajčice. Morate mu dati do znanja da osim što se dobro je*ete još bolje kuhate.

“Spavaš li ti s njim otkako si sa mnom?” “Naravno da ne, ljubavi, kad se riješim tvoga uda otići ću ravno u samostan.” “Kako to misliš, kad se riješiš moga? Tko govori o rješavanju?” “Zlato”, oči vam moraju biti pune suza, dobro je u kupatilu u oči prije razgovora štrcnuti nekoliko umjetnih suza koje jesu suze ali ne izazivaju crvenilo očiju, “ovo ne može trajati dovijeka. Osjećam kako se zaljubljujem u tebe, a ja sam ipak udana žena.” Nikad i nikad i nikad spomenuti da je on oženjen i da ima dvoje djece. To mora biti njegov problem.“Zato”, oči se moraju kupati u onim suzama, plava bočica, zaboravila sam kako se zovu, “moramo prekinuti.” U razvaljena usta uvalite mu jezik, ne preduboko, i nestanite. Ako ne nazove u roku od sedam dana, sve zaboravite i krenite u novi lov. Ako nazove…

Eto, tako ćete naći zgodnog, mladog, uspješnog muža. To ima i svoju dobru i svoju lošu stranu. Dobra je što ćete s ponosom okolo moći govoriti, ovo je moj muž, pokusnog kunića ste bacili u ropotarnicu povijesti gdje mu je i mjesto. Budaletina. Loša strana je što će njegova ostavljena žena vrlo brzo naći ljubavnika, muškarci padaju na razvedene, pa će vam njegova djeca upropastiti svaki vikend, o alimentaciji, kupovanju tenisica i plaćanju ortodonta da se ne govori.

Želim reći. Mlade ste, lijepe ste, obrazovane ste, pametne ste, koji će vam ku*ac muž, muškarac u punoj snazi i ljepoti? Nađite nekog nonića koji će moći platiti vaše lude snove, haljine, cipele, torbe i putovanja. Prije nego mu se nasmiješite svakako provjeriti sve njegove vlasničke listove. Nakon mjesec ili tri ubaciti mu u čaj od lipe tri vijagre, oporuku neka vam sastavi ljubavnik.

Muškarci, pravi muškarci, oženjeni muškarci, uspješni muškarci, potpuno su ludi samo za udovicama. Njihov status sve govori: udaju neću, samo ud hoću!

Kužite, cure? Idealan muškarac je mrtav muškarac.”

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
tebra
Gost
tebra

vjecita mudrost za skoro sve “kako ko, kako ko” :)))

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Nažalost ima istine u ovome ali ipak se još uvijek normalni momci i đevojke pronalaze i sklapaju brakove koji vrijedni svega uloženog i svega žrtvovanog. Naravno ima i onih koji se brzo ili malo kasnije pokažu kao promašaj ali što da se radi.

A
Gost
A

Pise iz velikog iskustva. Pored cetiri muza sugurno ce naci i petog blesana. Lako je sa nama muskijema samo ako je zena pametna.

dragano
Gost
dragano

Vrlo pametna gospodja citam njene kolumne nije joj dlaka na jezik sto mise svidja i uvjek govori istinu sa tekstom se u potpunosti slazem kao dasam ga ja pisao

?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Mise piše odvojeno mi se. ……..sa osamnaest godina si polagao četvrti. ……….????????????

jasarko
Gost
jasarko

Ovo nazalost zvuci jako realno

?257000$0000?
Gost
?257000$0000?

Udavače crnogorke. …….vjestice. ……One se još zabavljaju sa drugom iz škole. …….?

Ada Pero
Gost
Ada Pero

Da li je ovo sarkastično ili realno?

Ba Ja
Gost
Ba Ja

Šta god da je ne zvuči baš lijepo.

Bokeljka
Gost
Bokeljka

Skroz realno.

Send this to a friend