Zanimljivosti 5 problema koje parovi imaju zbog društvenih mreža

Veza i Fejsbuk nisu najbolji spoj

Vjerovali ili ne, ali ove na izgled bezazlene situacije mogu izazvati ozbiljne prrobleme u vezi, uključujući i raskid.

Nekada je sve bilo mnogo jednostavnije, dok se u današnje vrijeme prosječni par može svađati danima i to samo zbog društvenih mreža, a posebno Fejsbuka. Ovo su najčešći problemi koji se dešavaju, a vjerujemo da ćete se pronaći bar u jednoj situaciji.

Svađe zbog previše vremena provedenog na Fejsbuku

Ili vi previše visite na Fejsbuku, ili vaš dečko, a činjenica je da ovo najčešće uzrokuje svađe. Zbog ove društvene mreže ponekad se čini da ste u ljubavnom trouglu.

Dijeljenje privatnih stvari sa svima

Ponekad se dogodi da su obje osobe jednako narcisoidne i opsjednute dijeljenjem stvari na društvenim mrežama, ali puno je češći slučaj u kojem je samo jedna takva, a druga ne voli da dijeli svaki trenutak sa svima. Tu dolazi i do svađa, naravno.

Lošiji seks

Istraživanja pokazuju da je sve više mladih ljudi sklono provjeravanju društvenih mreža tokom seksa. Ne moramo obašnjavati zbog čega je to loše, zar ne?

Ljubomora

Jedan like ili komentar koji ne znači ništa može pokrenuti veliku svađu, a o porukama u inboxu da ne pričamo. Ljubomora zbog interakcije na Facebooku sve je češća, a često uzrokuje i raskide i razvode.

Fotke koje su tempirana bomba

Fotke s bivšim ljubavima su jedan problem, a fotke na kojima nas neko drugi označi predstavlja drugu tempiranu bombu. Bezazlena interakcija s nekim na fotografiji se može protumačiti sasvim drugačije, pogotovo ako uzmemo u obzir pritisak drugih, na primjer prijatelja vašeg dečka koji će mu poslati sliku na kojoj ste s nekim i zahtijevati objašnjenje.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
prijatelj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
prijatelj
Gost
prijatelj

Naravno da nisu. Najbolje je oči u oči.

Send this to a friend