Zanimljivosti rizikovali svoje i tuđe živote

Više puta pobjegli iz karantina da bi dokazali da je Zemlja ravna

Zanimljivu priču jednog para avanturista iz Venecije prenosi dnevni list “Hafington post”, a riječ je o muškarcu i ženi srednjih godina koji su od onih što vjeruju da je Zemlja ravna.

Ovaj par “ravnozemljaša”, ili kako takve ljude u Italiji zovu “terapjatisti”, na vrhuncu karantina i uprkos svim zabranama uspio je da iz sjeverne pokrajine Veneto stigne na krajnji jug Italije, u Palermo, što je udaljenost veća od hiljadu kilometara.

Njihov cilj je bio ostrvo Lampeduza, u arhipelagu Pelagije, za koje su vjerovali da se nalazi na kraju svijeta.

Prodali su auto, kupili barku i krenuli prema Lampeduzi, ali da bi tamo stigli morali su u velikom krugu da oplove Siciliju, što je bio veoma opasan i težak poduhvat za malu barku kojom su plovili.

Barka nije izdržala i dvoje turista, izmoreni i žedni, završili su na ostrvu Ustika ispred obale Palerma. Tu ih je pokupila obalska straža koja obično spašava migrante koji dolaze iz Afrike.

Dvoje avanturista su zadržani i stavljeni u karantin, odakle su pobjegli, ponovo se dokopali svoje barke i krenuli na put prema “kraju Zemlje”, da bi dokazali da je ona ravna ploča.

“Smiješna stvar je da su se na svom putu orijentisali koristeći busolu, instrument koji funkcioniše upravo zahvaljujući zemljinoj magnetnoj sili, a što bi oni koji vjeruju da je zemlja ravna trebalo da negiraju”, priča ljekar Salvatore Zakiki, koji radi u odjeljenju za pomorsko zdravlje Ministarstva i obično se bavi migrantima.

Zahvaljući doktoru Zakikiju odiseja dvoje avanturista završila je na stranicama dnevnog lista “Hafington post”.

Par je ponovo pokušao da pobjegne, ali su završili u kući jednog mitomana, koji ih je držao zatvorene u strahu da je bolestan od Covida-19.

“Srećom to nije bilo tačno, Venecijanci su oslobođeni i vraćeni kući, ali nismo sigurni da su promijenili svoje uvjerenje o obliku Zemlje”, kaže za novine ljekar Zikiki.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
BlackRavna ploča
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Black
Gost
Black

Hahahahhaahhahhhah

Ravna ploča
Gost
Ravna ploča

Đe ne povedoše i Vlada Georgijeva

Send this to a friend