Zanimljivosti

Zaboravljene čokoladice izazvale veliku nostalgiju: Tata mi ih je iz vojske donosio

Danas su police pune raznih slatkiša koji dolaze sa svih strana svijeta, no mnogima su srcu ipak draži slatkiši koje smo jeli kao mladi. Jedan korisnik Reddita pitao je sjeća li se još neko jedne nekad popularne poslastice.

Riječ je o štangicama Mond Super koje su dolazile u šest ukusa. Slogan ove štangice je “to keep you fit” (za dobru liniju), ali budući da su pune šećera, mnogi korisnici su se našalili sa sloganom.

“Ove se sjećam. Bilo ih je u prodavnici kod mene nedavno, ali su toliko pune šećera, da je nejestivo. Ili sam ostario”, napisao je jedan korisnik.

“Obožavala sam zelene i skroz sam ih zaboravila kroz godine… Hvala na objavi!”, napisala je korisnica.

“Dobar im je izbor fonta, skoro da piše “to keep you fat”, našalio se jedan korisnik.

“Sjećam se Super, dugo su se mogle naći. I meni su bile 150 puta bolje od Marsa, Snickersa i Bountyja. Mogli smo zavladati cijelim svijetom s njima. Obožavao sam ih. I dugo nisam probao Mars, a naravno zbog reklama sam već znao za Mars i Snickers. I kad sam prvi put probao, razočarao sam se koliko je bio odvratan sa sve onim ljigavim punjenjem. Mond i Super su bili superiorni u odnosu na Mars i Snickers”, napisao je korisnik kojem su draži domaći slatkiši.

“Ko se ne bi sjetio. Blaženo djetinjstvo”, objava je razveselila jednog korisnika.

“Sjećam se da je prije par mjeseci bio neki skandal da ih navodno pakuju zatvorenici u Požeškom zatvoru. Ovo je samo jedna strana priče, kasnije je i policija davala službeno saopštenje gdje to negiraju, ali ja im ne vjerujem, pa ćete tu stranu istraživati sami”, napisao je korisnik.

“Tata mi ih je iz vojske donosio, sjećam se ovih zelenih”, napisao je korisnik. Jao nostalgije!”, zaključio je korisnik.

Send this to a friend