Zanimljivosti

Žena osvojila novac na lutriji, pa objavila fotografiju dobitnog listića i ostala bez para

Ilustracija

Drena Haris iz Indiane nedavno je kupila listić lutrije “Hosier” te osvojila 500 dolara. Fotografiju svog dobitnog listića objavila je na Fejsbuku i ubrzo ostala bez novca.

Nakon što je Amerikanka objavila sliku, nepoznati lopov je prepoznao priliku. Prodao je priču prodavcu da je on osvojio novac i podigao je dobitak. Prevara možda ne bi uspjela da je dobitak bio nešto veći.

Naime, trgovcima koji rade za lutriju “Hosier” dopušteno je da isplate nagrade do 600 dolara, a onaj ko je izveo prevaru dobio je gotovinu.

Kad je shvatila šta se dogodilo, bilo je prekasno i odbili su da joj isplatite 500 dolara. Razočarana dobitnica uložila je žalbu na tu odluku, ali dok se stvar razriješila, radnja u kojoj je kupila dobitni listić već je bila propala.

Čak Tejlor, direktor pravnih poslova i usklađenosti lutrije, objasnio je da bi Harsova možda mogla dobiti novac da je reagovala ranije.

“Da je brzo reagovala i došla ubrzo nakon toga, mogli smo imati dokaz, ali kada se ona javila, radnja u kojoj je unovčen listić nije radila dva mjeseca. Nažalost, ne možemo nešto platiti dva puta”, rekao je.

Send this to a friend