Zanimljivosti

Ženio se 11 puta: Sve su žene valjale, ali ja nisam bio dobar

Ferid Rizvić – Fera iz sela Rizvići kod Fojnice ženio se čak 11 puta te je odlučio otkriti recept za dobar brak.

Mještani okolnih sela kažu da su ga u mladosti jedino krasili hirovi, najviše kafane i piće. Kako sam kaže, sve su žene valjale, ali ne i on.

S 18 godina je stupio u prvi brak, međutim, već na samom početku nisu se sve kockice poklopile. Zatim je iduće godine imao drugu ženu, treće treću, četvrte godine četvrtu ženu i sve tako redom, do desete s kojom je bio punih 19 godina u braku.

“Deseta mi je žena bila iz Nemile i s njom sam živio punih 19 godina. Prije nešto više od tri godine je umrla”, rekao je Ferid za Tatabrada.tv.

Sada je u srećnom i skladnom braku s Ismetom, a kako oboje kažu, jednostavno su se pronašli, vole se i za tri godine koliko su u braku, osjećaju kao da se znaju 30 godina.

“Stupio sam u kontakt s njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je bila malo skeptična i pitala me je: ‘Kako ti mogu vjerovati?’, na što sam joj rekao: ‘Otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš vidjeti’. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri, pet puta. Kasnije sam priznao”, rekao je Ferid.

Kako Ismeta kaže, krase ih ljubav i sloga, što se prenijelo i na njihovu djecu. Naime, oboje imaju po dvoje i kako ističu ne odvajaju ih, već podjednako pomažu. Ismeta ima dvije kćerke, a Ferid dva sina. Poštovanje i iskrenost su njihov recept za dobar brak, kao i povjerenje.

“Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovala kuća ni imanje, samo kakav je čovjek. Prvo što smo posložili bila su djeca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja djeca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom djetetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje”, ispričala je Ismeta.

Send this to a friend