Planeta

Fauči: Podaci pokazuju da Remdesivir ostvaruje očigledan efekat

Pacijenti kod kojih je uznapredovala bolest Covid-19, a koji su primili eksperimentalni lijek remdesivir, brže se oporavili

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp saopštio je da je odoboreno korištenje remdesivira u hitnim slučajevima u svrhu liječenja pacijenata sa koronavirusom.

Komesar američke Uprave za hranu i ljekove (FDA) Stiven Han pojasnio je da se lijek može koristiti samo u hitnim slučajevima.

Odobravanje lijeka po hitnoj i brzoj proceduri dolazi nekoliko dana pošto je jedan od članova Kriznog štaba dr. Entoni Fauči izrazio umjereni optimizam kada je riječ o remdesiviru.

“Podaci pokazuju da remdesivir ostvaruje očigledan, značajan i pozitivan efekat po pitanju skraćenja perioda za oporavak”, rekao je Fauči.

On je dodao da je oko 1.090 osoba učestvovalo u ispitivanju lijeka, koje je sprovedeno na međunarodnom nivou.

Nacionalni institut za alergije i infektivne bolesti objavio je da su se pacijenti kod kojih je uznapredovala bolest Covid-19, a koji su primili eksperimentalni lijek remdesivir, oporavili brže nego pacijenti koji su bili u sličnom stanju, a dobili placebo.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
H2O
Gost
H2O

Zanimljivo je i ko je vlasnik patenta za ovaj nazovi lijek……i ko je vrsio ispitivanja. E moji novinari, nije novinarstvo copy/ paste.

Nebojša
Gost
Nebojša

Kina prekinula studiju o tom lijeku i odbila ga. Akcihe proizvođaća tog lijeka pale na berzi.Tada nastupaju Englezi i Ameri i predstavljaju ga kao pravi lijek.Za klorokin(tako nekako se zove)kažu da je neučinkovit.Nije dovoljno skup.

Delboj
Gost
Delboj

Menglele danasnjeg doba. Tako makar za njega kaze Republicki kandidat za Predsjednika SAD.

Korona ubi
Gost
Korona ubi

Stize lekic a zatim vakcinice
Sto ce biti pijanih kad se otvore kafanice
😂😂😂

Milica
Gost
Milica

Ako ovaj kaže da je dobar znači da ne vrijedi

Rumija
Gost
Rumija

Amerikanci su izgubili svoju kredibilnost nakon objave da vakcine i mnoge ljekove nisu provjeravali vise od 30 godina a obaveza je na 2 godine. To samo pokazuje da njihovom medicinskom naukom vlada farmaceutska mafija. Kinezi su poceli prvi da upotrebljavaju remdesivir i zakljucili da je bezvrijedan!

Cheese
Gost
Cheese

Zapravo Remdesivir ipak liječi ovu pošast. Amerikanci su ti koji su objavili da Remdesivir nije dovoljno dobar i to upravo Fauci prije mjesec dana dok je doktor Zhong sa Pekinškog medicinskog fakulteta ustanovio nakon 2 mjeseca istraživanja da je Remdesivir jedini lijek za virus koji po genetičkoj strukturi odgovara virusu iz Vuhana. Kod nas taj virus nikad došao nije. U… Više »

sirupus
Gost
sirupus

Nekom lijek nekom placebo.Šta ti je život

Send this to a friend