Društvo

Najviše kiše palo u Šavniku, tokom vikenda se očekuje jak južni vjetar

Morača 14.11.2019, foto: CdM

Od 2. novembra do danas u Crnoj Gori je pala velika količina kiše, a padavinama je najviše pogođen Šavnik, gdje je palo čak 644 litra kiše po kvadratnom metru.

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, do jutros u sedam časova u Kolašinu je palo 594 litra kiše po metru kvadratnom, u Podgorici 550, Nikšiću 497, na Cetinju 491, Žabljaku 381, u Herceg Novom 274, a Baru i Ulcinju po 260 litara kiše po kvadratnom metru.

Od petka do nedjelje veoma snažni udari vjetra

U HMZCG-u ističu da se u četvrtak, petak i tokom vikenda očekuje promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno sa slabijom kišom i dužim periodima suvog vremena.

“U nedjelju krajem dana kiša, tokom noći u centralnim i južnim predjelima јаčа kisa. Ponedjeljak, prijepodne oblacno sa kišom, ujutru јаčа kiša, popodne osjetno manje kiše i duži periodi suvog vremena”, navode u Zavodu.

U petak popodne, subotu i u nedjelju se očekuje umjeren do jak južni, a na primorju jugoistočni vjetar.

“U višim oblastima na sjeveru i duž obale, povremeno se očekuju vrlo jaki udari južnog vjetra, lokalno sa olujnim karakterom”, upozorili su iz HMZCG-a.

Vodostaj Zete prešao 10 metara, samo na Ibru nije u porastu

U odnosu na juče zabilježen je porast vodostaja na svim hidrološkim stanicama, osim na rijeci Ibar, na stanici Rožaje.

Vodostaj Zete, na hidrološkoj stanici Danilovgrad, jutros u sedam sati je bio visok čak 1052 centimetra, a veliki porast evidentiran je i na Morači – na stanici Podgorica je izmjereno 966 centimetara.

Send this to a friend