Društvo

Saniran krov škole i mjesne zajednice u Kamenarima

Sanacija krova, Kamenari

Krov objekta škole i mjesne zajednice u Kamenarima saniran je, a radove su zajedno finansirali Opština Herceg Novi i Mjesna zajednica Kamenari.

“Na ovaj način riješeni su problemi koji su nastajali zbog prodora vode kroz krov koji je bio u veoma lošem stanju, čime je zaštićena imovina škole i mjesne zajednice, ali i poboljšani uslovi za rad u objektu”, saopšteno je iz opštine Herceg Novi.

Tokom proteklih dvadeset dana završeni su radovi na skidanju starog i stavljanju novog krova, te postavljanju horizontalnih oluka, što je posao vrijedan 22.748 eura.

“U narednoj fazi adaptacije objekta, koji je jedna od prvih slika kada preko trajekta ili magistralom iz pravca Kotora uđete u Herceg Novi, slijedi zamjena kompletne bravarije i uređenje fasade. Planirano je da ovi radovi budu završeni do kraja ljeta, kako bi zgrada u novom ruhu dočekala đake u septembru”, navodi se u saopštenju.

Pored toga, dodaju, biće asfaltiran lokalni put u Kamenarima od Jadranske magistrale (kod hotela Casa del Mare) do izvora Lalovina, u dužini od oko 500 metara, što je još jedan od projekata poboljšanja putne infrastruktre koje Opština Herceg Novi realizuje u saradnji sa mjesnim zajednicama.

S.Đ.

Send this to a friend