Ekonomija

GI 21. maj: Poslovna udruženja da se suprostave Vladi i njenoj antipreduzetničkoj politici

GI 21.maj

Crnogorska ekonomija svakim danom sve više posrće. Krah zimske sezone, traljava priprema ljetnje sezone, pojačan odlazak stranaca i stranih investitora, zapušteni agrarni sektor, urbanističko divljanje, kao i brojne biznis barijere i destimulativna poslovna regulativa ubrzavaju stagnaciju i nekonkurentnost nacionalne ekonomije, ocijenili su  iz Građanske inicijative 21. maj.

“S druge strane, imamo povećanje javnog duga i neodržive zarade u parazitskom i naduvanom javnom sektoru, dok realni sektor svakodnevno trpi posljedice dezorijentisane i birokratizovane ekonomske politike. Podsjećamo da je ovo Vlada koja radi netransparentno, koja ne izmiruje svoje obaveze da bi fingirala bilanse, koja opstruira zakoniti povraćaj pdva i koja usput donosi antibiznis propise poput Zakona o sprječavanju pranja novca. Zato je i krajnje vrijeme da se crnogorska poslovna udruženja koja su ogrezla u oportunizmu suprostave Vladi i njenoj antipreduzetničkoj politici”, kažu u GI 21. maj.

Istovremeno, dodaju, dok privreda grca u nelikvidnosti pritisnuta nebuloznim i destimulativnim propisima Vlada se bavi prodajom “briselske magle”, infrastrukurnom fantazmagorijom i najavljuje Zapadnu milostinju za zaustavljene kapitalne projekte.

“Odista je komično slušati premijera kada govori o spasonosnom IBAR-u, profesionalnoj administraciji i budućem “ekonomskom čudu”, baš kao i zapadne zvaničnike koji ofucanu proevropsku retoriku nazivaju “strateškom vladinom vizijom””, zaključuju u GI 21. maj.

Send this to a friend