Ekonomija Danas se obilježava Svjetski dan turizma

Jovović: Kroz “Turizam i zelena ulaganja”otvaramo vrata za nove mogućnosti i inovacije u turističkoj industriji

Ranko Jovović
Ranko Jovović

Ove godine, dok obilježavamo Svjetski dan turizma, posebno se osvrćemo na geslo koje nas inspiriše – “Turizam i zelena ulaganja (Tourism and Green Investments). Ovo geslo nas podsjeća na važnost održivosti i odgovornosti u turističkoj industriji, kako bi se naglasila potreba za više ciljanih ulaganja u ljude, planetu i prosperitet, saopštio je predsjednik Odbora udruženja turizma i ugpstiteljstva Privredne komore Crne Gore, Ranko Jovović. 

Kako je naveo, zelena ulaganja postaju sve važnija u svijetu turizma. Održive prakse ne samo da čuvaju našu planetu, već takođe stvaraju iskustva koja će ostati urezana u sjećanjima turista.

“Predanost prema očuvanju prirodnih resursa, podrška lokalnim zajednicama i usmjerenost na smanjenje ekološkog otiska znače da se doprinosi stvaranju bolje budućnosti za sve nas”, kazao je Jovović.

Prema njegovim riječima, kroz “Turizam i zelena ulaganja”, otvaramo vrata za nove mogućnosti i inovacije u turističkoj industriji. Održiva energija, upotreba obnovljivih resursa i zaštita prirodnih ljepota postaju fokusne tačke.

“Uloga turističke privrede u ovom procesu je ključna, jer ste vi ti koji oblikuju destinacije i nezaboravna iskustva koja turisti traže”, ističe Jovović.

Turizam je, dodaje, most koji povezuje različite kulture, obogaćuje naše živote i doprinosi ekonomskom rastu Crne Gore. Neka geslo “Turizam i zelena ulaganja” bude podsjetnik na odgovornost i priliku da se turizam učini održivim, kako bi mogli da uživamo u njegovim čarima i budućim generacijama ostavimo predivan svijet.

“Neka ovaj dan bude prilika da se osvrnemo na dostignuća i izazove i da zajedno planiramo budućnost turizma koji će biti održiv, inkluzivan i prosperitentan za sve.
Čestitam Svjetski dan turizma”, zaključuje predsjednik Odbora udruženja turizma i ugpstiteljstva Privredne komore Crne Gore, Ranko Jovović.

 

Send this to a friend