Ekonomija

Martinović: Za “Lake fest” 50.000 eura, za ”Wild Beauty Art 2024” 90.000 eura

Martinović
Martinović

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera opredijelilo je 50.000 eura za organizaciju “Lake festa” u Nikšiću i 90.000 eura za “Wild Beauty Art 2024”, koji će se održati na Durmitoru u opštini Žabljak, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Na današnjoj sjednici Vlade, na predlog ministra Martinovića, usvojene su Informacija o organizaciji festivala „Lake Fest 2024.” s Prijedlogom ugovora i Informacija o organizaciji „Međunarodnog festivala ”Wild Beauty Art 2024” s Prijedlogom ugovora.

Ministar Martinović je istakao značajan uticaj oba festivala na Crnu Goru i regije u kojima se održavaju.

“Lake Fest se organizuje 13. godinu za redom u opštini Nikšić, što potvrđuje njegov tradicionalni karakter i stečeni renome. To je prepoznatljiv muzički događaj koji okuplja ljubitelje muzike iz regiona i šire, doprinosi promociji Nikšića kao kulturno-turističke destinacije, povećava turistički promet i jača lokalnu ekonomiju,” rekao je ministar Martinović.

S druge strane, “Wild Beauty Art” festival promoviše umjetnost i kulturu u netaknutoj prirodi Crne Gore, doprinoseći ekološkoj svijesti i održivom turizmu.

“Održavanje ovog festivala u planinskim i ruralnim područjima podstiče razvoj lokalnih zajednica i privlači posjetioce iz cijelog svijeta, čime se doprinosi ekonomskom rastu i očuvanju prirodnih ljepota,” istakao je ministar Martinović.

Zaključio je da oba festivala imaju ključnu ulogu u kulturnom i ekonomskom razvoju Crne Gore, pružajući platformu za umjetnike i privlačeći posjetioce, što doprinosi boljoj međunarodnoj prepoznatljivosti zemlje.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
marko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
marko
Gost
marko

a karta za lake fest 45 eura… xaxaxaxa sto im punite vec pune dzepove ????

Send this to a friend