Ekonomija

Mujović: Za Željezaru naći ozbiljnog investitora sa kvalitetnim biznis planom

Saša Mujović
Saša Mujović

U cilju rješavanja situacije u EPCG Željezari Nikšić, predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić i ministar energetike i rudarstva prof. dr Saša Mujović razgovarali su o aktuelnim ponudama za ovu kompaniju i razmatrali opcije za održivu budućnost preduzeća.

“Moram priznati da ovaj nivo posvećenosti i angažovanja premijera Spajića oko rjesavanja pitanja EPCG Željezare predstavlja pravi primjer brige odgovornog državnika za kreiranje održive budućnosti kompanije i zaštite radnika. Meni, kao resornom ministru, ovo olakšava poziciju i čini me sigurnim da ćemo opravdati očekivanja Željezaraca, Nikšića i Crne Gore”, istakao je Mujović.

Ministar Mujović je tokom dana razgovarao i sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore, Milutinom Đukanovicem, Ivanom Bulatovićem i Ljubišom Đurkovićem o svim otvorenim pitanjima vezanim za ponude zainteresovanih ulagača. Zajednički stav je da se za Željezaru mora naći ozbiljan investitor sa kvalitetnim rješenjima i biznis planom, te da se greške počinjene tokom prethodnih privatizacija ne smiju ponoviti.

Ministar Mujović je pokrenuo sve aktivnosti kako bi do 28. juna kada je Skupština akcionara EPCG, Vlada Crne Gore imala stav o ponudama.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
Guray GuzelerDantedjusta
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Guray Guzeler
Gost
Guray Guzeler

Zeljezara može cijelo vrijeme pronaći ozbiljnog investitora. Barijera za ne pronalaženje investitora je okruženje oko fabrike koju su stvorili radnici, političari i komentatori na vijestima. Svaki investitor prvo provjeri okolinu i koliko ulagati i povrat ulaganja. Troškovi stanja primjene najnovije tehnologije ovdje nisu preveliki za ulagače. Fabrike koje su u gorem stanju širom svijeta proizvode i u trci su sa… Više »

Dante
Gost
Dante

Pricas price. Ta fabrika je propala stvara vec 50 godina

djusta
Gost
djusta

O cemu ti pricas strucanjace ,ta zeljezara je mrtva fabrika barrem 40 g., a nikad nije bila rentabilna! Ta fabrika je bila sa mo kupovanje socijalnog mira, zastarjela tehnologija i ona propala, ostali samo zidovi!

Send this to a friend