Ekonomija

Nišić sa Babajevim: Biće potpisan Sporazuma o socijalnom osiguranju između Crne Gore i Azerbejdžana

Foto: MRSS
Foto: MRSS

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić održala je bilateralni sastanak sa ministrom rada i socijalne zaštite Republike Azerbejdžan, Sahilom Babajevim, u okviru III sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Republike Azerbejdžan i Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju MRSS tokom sastanka ministri su razgovarali o važnim temama vezanim za unapređenje saradnje između ove dvije zemlje, posebno u oblasti socijalne politike i zapošljavanja, a jedna od ključnih tema bila je i potpisivanje Sporazuma o socijalnom osiguranju između Crne Gore i Azerbejdžana, čiji je cilj zaštita prava crnogorskih radnika koji rade u drugoj zemlji i uređivanje njihovih prava iz socijalnog osiguranja.

Diskutovalo se i o mogućnostima daljeg unapređenja privrednih odnosa i uspostavljanju novih inicijativa koje će doprinijeti prosperitetu Crne Gore. Na sastanku su dogovorene i konkretne aktivnosti i sljedeći koraci u oblasti rada i socijalne politike, s ciljem ostvarivanja zajedničkih ciljeva.

Send this to a friend