Ekonomija

Od otvaranja auto-puta prihod preko 17 miliona eura

Auto-put
Auto-put

Od otvaranja prve dionice auto-puta Bar Boljare, Smokovac-Mateševo ostvaren je prihod od 17. 244. 551 eura, saopšteno je Portalu RTCG iz Monteputa.

Ova dionica auto-puta otvorena je za saobraćaj 13. jula 2022. godine.

Ukazali su i da je broj građana koji su na svojim vozilima instalirali tag uređaje povećan, i ove godine prodato je 3.774 tag uređaja.

Tag uređaj podrazumijeva naplatu putarine bez zaustavljana, a osim u Crnoj Gori putem registracije na platformi Toll for All može se koristiti i u Srbiji.

Iz Monteputa za Portal RTCG kažu da je srednjoročni cilj kompanije da se, u roku od godinu, polovina naplate putarine vrši na elektronski način. To bi, kako kažu, dovelo do smanjenja gužvi i rasteretilo saobraćaj.

“Elektronska naplata putarine je jednostavniji, brži, povoljniji način plaćanja putarine, jer se putarina plaća bez zaustavljanja, a pri tome se ostvaruje popust od 10% na svaki prolazak. Takođe, korisnici ENP mogu da koriste tag uređaja i za plaćanje putarine u Srbiji. Potrebno je da se registruju putem sajta Toll For All. Važno je da znaju da se prilikom registracije, tag uređaj povezuje sa platnom karticom i na taj način se plaća putarina u Srbiji. Sredstva se oduzimaju sa kartice, a ne sa korisničkog računa koji korisnici imaju u Monteputu”, pojašnjavaju iz ove kompanije.

Naglašavaju da je važno da korisnici znaju da pravilno postave i koriste uređaj kako ne bi došlo do smetnji u funkcionisanju samog uređaja.

Tags

7

avatar
1000
6
1
0
 
7
Montenegro12BokeljNinjaAlooooBankar MNE
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Napravila ga je vlast DPS-a a ne Ruka pravde….

Montenegro12
Gost
Montenegro12

napravili su ga gradjani Crne Gore…

Ninja
Gost
Ninja

Dnevni prosječni broj vozila 5.776 a za opravdanu gradnju autoputa potrebno je 10.000, promašena investicija.

Aloooo
Gost
Aloooo

Da malo bolje obiljezite put do njega bilo bi dupli vise.

Bankar MNE
Gost
Bankar MNE

A Rashod?

Marsal
Gost
Marsal

Znači za nekih 60 godina će bit vraćen dug od autoputa. 😂

Makse
Gost
Makse

A zna li se koliki su bili troskovi vode, struje,plata, dnevnica. Je li ista ostalo?

Send this to a friend