Ekonomija

Održana regionalna konferencija za razvoj senzornog turizma u Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore danas je, u hotelu Hilton u Podgorici, održana Regionalna konferencija predstavljanja predloga nove strategije i akcionog plana razvoja senzornog turizma, u okviru projekta “ADRION 5 SENSES”.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije, prezentacija projekta usmjerena je na definisanje koncepta „pet čula“ i njegovog značaja za razvoj i promociju ADRION brenda.

Jedan od ciljeva konferencije je predstavljanje i pokretanje diskusije o strateškom i akcionom planu koji su usmjereni ka unapređenju planskih aktivnosti, načinu upravljanja i promociji, kojima se turistima daje prilika da kroz svih pet čula dožive turističku ponudu.

Regionalnu konferenciju vodio je prof. dr Bojan Zečević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, rukovodilac modula Turizam i hotelijerstvo.

Projekat „ADRION 5 SENSES” finansira se iz fondova Evropske unije, u okviru ADRION Jadransko-Jonskog programa i obuhvata devet partnerskih organizacija iz Jadransko-Jonske regije.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je nosilac projekta za Crnu Goru i aktivno je angažovana na sprovođenju aktivnosti koje imaju za cilj primjenu integrisanog pristupa pri razvoju i promociji senzornog turizma, odnosno stvaranju novih vrsta ponuda u turizmu.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Nacionalne turističke oranizacije Crne Gore, Privredne komore Crne Gore, Fakulteta za turizam, Trgovinsko-ugostiteljskog školskog centra Sergije Stanić, turističkih organizacija, hotela, turističkih agencija i vodiča.

Send this to a friend