Ekonomija

Osmanagić: Cijene stanova u Podgorici prošle godine dostigle vrhunac

Haris Osmanagić/ Foto: Screenprint RTV Gradska

U odnosu na najavljeni pad kamatnih stopa, ne očekuje se i pad cijena nekretnina, mišljenja su agenti za nekretnine. Objašnjavaju da kada tržišna cijena jednom poraste, teško se vraća na staro. Cijene stanova su, kažu za Gradsku RTV, od 1500 – 2500 eura po kvadratu, zavisno od lokacije.

Cijene stanova u Podgorici prošle godine dostigle su vrhunac, kaže agent za nekretnine Haris Osmanagić. Dodaje da cijena zavisi od lokacije.

„Najskuplje cijene su oko Atlas kapitala, City kvartu. dok su najniže Zabjelo, Masline, Konik, Zlatica.. Oko Atlasa je preko 2000 eura, a najjeftinije u izgradnji Zlatica, Konik i duboko u Zagoriču oko 1500e po m2“, istakao je Osmanagić.

Cijene stanova se, uprkos velikim poskupljenjima, održavaju od prošle godine.

„Građani su počeli da se navikavaju da su to neke realne cijene, a što se tiče pada cijena, nisam baš siguran i nemam baš pozitivan odgovor“, navodi Osmanagić.

Građani ističu da su cijene stanova u Podgorici visoke.

“Pa jesu, sigurno da jesu, posebno za naš standard i obzirom koliko se gradi, interesantno je koliko su visoke cijene”; “Plaćam stan 750 eura, kada sam tek došao u Podgoricu, bilo je duplo jeftinije” , neki su od komentara anketiranih građana.

Osmanagić napominje da stanove u najvećoj mjeri kupuju crnogorski državljani. Situacija je, navodi Osmanagić, slična i kada je riječ o izdavanju stanova – najskuplje je u dijelu grada kod Atlas kapitala i TC Delta City, gdje cijena jednosobnog stana dostiže i 700 eura, koje uglavnom iznajmljuju strani državljani.

Naši građani, zaključuje Osmanagić, biraju jeftinije varijante – Stari Aerodrom, Zabjelo, Zagorič i Pobrežje.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Podgorica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Podgorica
Gost
Podgorica

Daleko je to od realne cijene, ali dok god ima onih koji će iskeširati koliko god da prodavac zine biće nam tako

Send this to a friend