Ekonomija

Piperović: Iza KIPS-a deponovani pijesak iz Sađavca i Haj-Nehaja, za sve postoji dokumentacija

Zoran Piperović, FOTO:Pobjeda

Pravni zastupnik kompanije Bemaks, advokat Zoran Piperović demantovao je navode premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da se iza KIPS-a nalazi šljunak iz rijeka, pogotovo ne iz Morače. Pozvao je nadležne da dođu u Bemaks i pogledaju dokumentaciju koju ova kompanija posjeduje za svaki kubik esploatisanog šljunka.

<<<Još jedan investitor najavio odlazak iz Crne Gore: North Star tražio da se raskine ugovor za gradnju hotela Ritz Carlton na Luštici<<<

Abazović je na današnjoj sjednici Vlade saopštio da se kod glavnog centra KIPS-a nalazi materijal, odnosno, kako je rekao, “korita mnogih crnogorskih rijeka”, za šta je kao odgovornu prozvao kompaniju Bemaks.

Komentarišući navode Abazovića, Piperović je za portal Pobjeda kazao da je izvidnica opet pogriješila.

“Iza KIPS-a se nalazi deponovani pijesak iz Sađavca (kamenolom) kod Danilovgrada i Haj-Nehaja. Dakle, nikakav materijal, nikakav šljunak iz Morače. Za svaki kubik eksploatisanog pijeska, šljunka Bemaks ima potvrde/uplatnice/ koncesiju, pa pozivam nadležne, pošto ih ovi koji ih optužuju neće pozvati, da dođu u Bemaks i pogledaju dokumentaciju”, rekao je Piperović u izjavi za portal Pobjeda.

On je istakao da da je nemoguće da u Vladi bilo šta pogode u vezi sa Bemaksom jer je to, kako kaže, prosto nemoguće.

“Jedino što bi pogodili, to je da kažu ono što ih najviše nervira, a nervira ih da izuste da je Bemaks najuspješnija firma svih vremena i da sve što radi radi kroz zakonitu dokumentaciju, koju provjeravaju relevantne domaće institucije. Dođe mi ponekad i da poželim da nešto i pogode, makar gdje se nalazi park koji je donirao Bemaks gradu. Da ne ističem koliko bih volio da unaju razliku između šljunka i pijeska, tek bi to bio pogodak”, naglasio je Piperović.

On je pozvao Vladu da pošalju predstavnike nadležnih institucija na teren.

“Neka neko i uzme lopatu, iščeprka po gomili pijeska jer se možda tu nalaze i švercovane cigarete. Znači, ako treba politika da se vodi, da se svaki dan uhapse Đuro i Pero, Janko i Marko, i da se na tome gradi politička sinekura, nama je đavo izio šalu”, poručio je Piperović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
StringerBell
Gost
StringerBell

Ima i pijeska iz Sahare i mljevenog kamena iz Egipta

ex yu
Gost
ex yu

Pa uništili su Aluminijski,Elektroprivredu,nekoliko stranih hotelijera i još što šta ostao je još Bemaks da Naša Crna Gora a trebalo bi da je i njihova klekne na koljena da moli Srbiju da je primi nazad u zajednicu jer ćemo krepati od gladi jer nemamo brašna kako su pred referendum govorili i plašili narod da glasa protiv odvajanja od bratske nam… Više »

Dragi
Gost
Dragi

Mora da su vanzemaljci unistili moracu….Nismo mi, ne ne…U zabludi smo velikoj…hahahajah…
Nisu uopste ove silne zgrade po podgorici od toga pijeska nego uvozimo iz argentine….hahahahahaha

Leko
Gost
Leko

To je lako razriješiti. Pijesak iz rijeka je po sastavu bazalt i sive je boje, a iz navedenih kamenoloma je krečnjak bijele do smeđe boje. Lako se razlikuje čak i na fotografiji.

Vujović V.
Gost
Vujović V.

Valjda toliko mogu na alalizirati.

ratkonk
Gost
ratkonk

Radnik sam ove uspješne firme. Nemam nikakav interes što ovo pišem do neki nagon iz duše koji me goni da demantujem ove gluposti. Svakodnevno sam prisutan i znam svako zrno ovog agregata je proizvedeno na kamenolomu, a ne u rečnom koritu. Ako je svaka istina vlasti ovakva jasno je što smo tu đe smo.

Laban
Gost
Laban

Stvar je jednostavna,svima je jasno poslije niza afera da Abazović nije nikakav borac za pravdu,a Bemaks mu smeta jer finansira gotovo cijelu opozicionu medijsku scenu i onda pokušava nešto da iskopa ili izmisli.

Posmatrač
Gost
Posmatrač

Kada će mafijaši, koji su devastirali sve crnogorske rijeke, biti u Spužu???

Kiklop
Gost
Kiklop

Pitaj ove na vlast jer su ti finansirali kampanje bivse opozicije a sadasnje vlasti. Nije sve kako izgleda ima po srijedi i neke druge istine sem one koju pricaju ovi danasnji vlastodrsci.

Lipa
Gost
Lipa

Ovi su dvije godine a problem osim ako iz ljubavi prema bivšim vladarima niste zaboravili…

Send this to a friend