Ekonomija

Prosječna zarada u aprilu iznosila 828 eura

Plate blago porasle u aprilu
Plate blago porasle u aprilu

Prosječna zarada (bruto) u aprilu 2024. godine u Crnoj Gori iznosila je 1.036 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 828 eura. Prosječna (neto) zarada u aprilu u odnosu na mart zabilježila je rast od 0,4 odsto, dok je prosječna (neto) zarada u aprilu 2024. u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila rast od 5,3 odsto, saopšteno je iz Uprave za statistiku MONSTAT.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,3 odsto”, naveli su iz MONSTAT-a.

Po sektorima djelatnosti, prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u aprilu u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sljedećim sektorima djelatnosti: Snabdjevanje vodom; upravljanje otpadnim vodama, kontrolisanje procesa; uklanjanje otpada i slične aktivnosti (1,7 odsto), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,5 odsto), Građevinarstvo (1,4 odsto), Trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala (jedan odsto), Državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje (0,8 odsto), Informisanje i komunikacije (0,7 odsto), Zdravstvena i socijalna zaštita (0,7 odsto), Snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija (0,5 odsto), Usluge smještaja i ishrane (0,5 odsto), Finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja (0,5 odsto) i Vađenje ruda i kamena (0,3 odsto).

Pad prosječne zarade bez poreza i doprinosa (neto) u aprilu u odnosu na prethodni mjesec zabilježen je u sljedećim sektorima: Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,4 odsto), Poslovanje nekretninama (0,7 odsto), Prerađivačka industrija (0,3 odsto), Saobraćaj i skladištenje (0,3 odsto), Ostale uslužne djelatnosti (0,3 odsto), Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,2 odsto), Obrazovanje (0,1 odsto) i Umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti (0,1 odsto).

Tags

7

avatar
1000
7
0
0
 
7
SlavkoIznogudGostIvanSimo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slavko
Gost
Slavko

Mrsava je vlada da se sete mladih jer ste nas bacili u kanti

Iznogud
Gost
Iznogud

Nema śanse, prosjek je 600 eura – veći dio naroda prima ispod prosjeka, ovi sa većim platama povećavaju isti

Gost
Gost
Gost

Herceg Novi najgori

Ivan
Gost
Ivan

A što je da penzijams zna li milojko da penzionera ima toliko da ga na izborima mogu oduvat

Simo
Gost
Simo

Kako montiraju.
Penzioneri srećna vam povišica od 0.3posto
Glasaj narode i milojka i abaza .
Svega mi bolje bi bilo glasati Vučića

Komentator
Gost
Komentator

Dobro je…i ovaj mjesec sam ispod prosjeka…

Danica
Gost
Danica

Laž, 80%prima manje od te sume

Send this to a friend