Ekonomija

Purlija: Odlaganje pretovara amonijum nitrata potvrdilo strah i povećalo zabrinutost za bezbjednost građana Bara

Nikica Purlija, Foto: DPS

Odlaganje pretovara amonijum nitrata dodatno navodi na zabrinutost i pojačava strah građana Bara da je u pitanju posao koji može imati nesagledive posljedice za živote radnika Luke Bar i građana Bara, kazala je danas Nikica Purlija, odbornica DPS u SO Bar.

<<<Napustio Luku Bar: Brod sa amonijum nitratom na sidru, o pretovaru će struka<<<

“Iako su nas iz menadžmenta Luke Bar u opširnom i kako su naveli „stručnom“ odgovoru javnosti ubjeđivali da pretovar amonijum nitrata prate sve bezbjednosne procjene i standardi, sama činjenica da je isti već desetak dana usidren na pilotskoj bovi i da je tokom jučerašnjeg dana brod sa preko 30.000 t opasne materije amonijum nitrata uplovio i isplovio iz terminala i odložio pretovar u barskoj luci, dodatno nas navodi na zabrinutost i pojačava strah građana Bara da je u pitanju posao koji može imati nesagledive posljedice za živote radnika Luke Bar i građana Bara”, istakla je Purlija.

Posebno ih, kaže, zabrinjava saznanje da je proizvod zbog kontaminacije sa vlagom dobio drugačiji oblik, a svima nama je, naglasila je Purlija, dobro poznato da je upravo promjena stanja amonijum nitrata bila jedan od glavnih razloga eksplozije u Bejrutu u kojoj je stradalo više od 200 ljudi.

“Zaključujemo da postoji osnovana sumnja da i uz eventualno praćenje bezbjednosnih standarda nije moguće pretovar i transport izvršiti na propisan i dovoljno siguran način. Pozivamo menadžment Luke Bar, nadležne državne organe ukoliko su konačno utvrđene nadležnosti, i sve uključene subjekte, da konačno odustanu od pretovara ove robe i ne dovode u opasnost na stotine radnika Luke Bar i građane Bara”, zaključila je Purlija.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Amonijum nitrat
Gost
Amonijum nitrat

Padose standardi, pade i velika zarda….🙂🙂🙂🙂🙂

Podgorica
Gost
Podgorica

Ocigledan dokaz da luka Bar mora ostati u crnogorsko vlasnistvo.

Pristan
Gost
Pristan

mozda neko pretekne pa ga optuze 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ima li nas
Gost
ima li nas

a ko ce da odgovara ako stvarno ovaj brod explodira? :/

bejrut
Gost
bejrut

sklanjajte brod dok nas jos ima 🙂

Send this to a friend