Ekonomija

Radne grupe Vlade i Advokatske komore analiziraće zakon o fiskalizaciji

Uskoro će biti formirane paritetne radne grupe sastavljene od predstavnika Vlade Crne Gore i Advokatske komore Crne Gore, koje će raditi na analizi Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga do kraja kalendarske godine, odlučeno je na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Advokatske komore i predstavnici Vlade.

Kako su saopštili Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), sastanak je protekao u konstruktivnoj razmjeni mišljenja, a nakon diskusije strane su se saglasile između ostalog i da će radne grupe izvršiti analizu svih elemenata Zakona uključujući njegov naziv i sadržinu i druga pravna rješenja, koja će u cjelosti uvažiti specifičnosti advokatske djelatnosti, propisane članom 21 Ustava Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova i rukovodilac Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sergej Sekulović, državni sekretar u Ministarstvu pravde, ljudskih i manjinskih prava Boris Marić, v. d. direktora Uprave prihoda Aleksandar Damjanović, državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović, generalna direktorica u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Bojana Bajić, savjetnik potpredsjednika Vlade Ivo Šoć, savjetnik ministra u MUP-u Darko Vujović, kao i predstavnici Advokatske komore, u sastavu: predsjednik Zdravko Begović, advokati Veselin Radulović, Vladan Bojić, Goran Rodić, Danilo Mićović, Nebojša Asanović.

Send this to a friend