Ekonomija

Skupština akcionara Telekoma: Donijeta odluka o otkupu sopstvenih akcija

Skupština akcionara Telekoma

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj i Izvještaj o poslovanju za 2021. godinu. Na Skupštini je odlučeno i da se dio neto dobiti ostvarene u finansijskoj 2021. godini, u iznosu od 2.836.437 eura – odnosno šest centi po akciji (bruto) – isplati akcionarima na ime dividende, dok će se preostali dio dobiti u iznosu od 219.670 eura raspodijeliti u zadržanu dobit.

Raspravljano je i o predlogu Odbora direktora da Skupština akcionara da ovlašćenje za otkup sopstvenih akcija Društva, te je odlučeno da se za navedenu svrhu opredijeli iznos od 1.000.000 eura koji će biti utrošen u narednih 10 mjeseci.

Za nezavisnog revizora društva za 2022. godinu, Skupština akcionara izabrala je revizorsko preduzeće Ernst & Young, a usvojena je i Politika naknada.

„Zadovoljni smo rezultatima ostvarenim u 2021. godini – imamo iza sebe solidnu godinu u kojoj smo uspjeli da preokrenemo određene trendove, zabilježimo rast prihoda i zadržimo lidersku poziciju u postpejdu. Takođe, u prethodnom periodu smo počeli da pokazujemo značajne iskorake u širenju baze korisnika na optici, i u oporavku pripejd segmenta“, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Telekoma.

On je istakao i da su u Telekomu započeli proces repozicioniranja kompanije kao istinskog lidera u sektoru telekomunikacija i supebrzog prenosa podataka.

„U tom smjeru nastavljamo i tokom ove godine, pa smo prvi u zemlji lansirali komercijalnu 5G mrežu i u svim djelovima Crne Gore započeli veliku modernizaciju mobilne mreže i širenje optičke infrastrukture.

Uz sve to, želim da istaknem da Crnogorski Telekom okreće novu stranicu svog razvoja i kada je riječ o ulaganju u razvoj zaposlenih, napuštamo poglavlje štednje u tom dijelu i započinjemo stranicu ulaganja u zaposlene“, napomenuo je Udovičić i osvrnuo se na odnos kompanije prema akcionarima i dioničarima:

„Zahvaljujući svemu navedenom, došli smo u poziciju da se založimo za predlog akcionara za otkup sopstvenih akcija Crnogorskog Telekoma a.d, i održimo stabilan iznos dividende koji ćemo ove godine isplatiti.

Naš prioritet će ostati pružanje visokokvalitetnih, pouzdanih usluga građanima, privatnom i javnom sektoru, a ostajemo vjerni najvišim etičkim standardima transparentnosti u izvještavanju o poslovanju prema svim dioničarima, a posebno akcionarima kompanije“, zaključio je Udovičić.

Crnogorski Telekom već deceniju i po na veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori ostaje jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Send this to a friend