Ekonomija

Šteta do 700 hiljada eura za kompaniju Cerovo

Vlasnik kompanije Cerovo Goran Đurović kazao je da su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu. Objekat, materijal i zalihe koje su bile u njemu potpuno su izgorjeli u požaru.

“Visina materijalne štete ostaje da se utvrdi, ali su prve naše procjene da je riječ o 600 do 700 hiljada eura”, rekao je Đurović predsjedniku Privredne komore Vlastimiru Goluboviću, predsjedniku Skupštine ove asocijacije Voju Banoviću, predsjedniku barske opštine Dušanu Raičeviću i predstavniku Vlade Filipu Adžiću, koji su obišli izgorjeli magacin.

Požar u skladištu preduzeća Femić, koji iznajmljuje Cerovo, izbio je jutros i za sat i po su barski vatrogasci, uz pomoć kolega iz Ulcinja i Petrovca, uspjeli da ga saniraju. U vrijeme kada su predstavnici Vlade, Opštine i Komore razgovarali sa Đurovićem, gašenje je bilo još u toku. Đurović je uvjeren da pretrpljena šteta neće dovesti do otpuštanja 300 zaposlenih u kompaniji Cerovo.

“I Cerovo i Femić su stabilne kompanije i sigurno ćemo se oporaviti, jer smo tokom 30 godina postojanja prebrodili brojne krize”, dodaje Đurović.

Golubović je istakao neophodnost da se solidarno djeluje sa nivoa Vlade, Opštine i Komore kako bi se ublažile posljedice požara po poslovanje ovih uspješnih barskih kompanija.

“Već sjutra ćemo sazvati Upravni odbor PKCG i donijeti odluku o podršci koju ćemo uputiti kompanijama Cerovo i Femić, te uputiti preporuke Vladi, lokalnoj samoupravi i osiguravajućim društvima kako bi im se što prije pomoglo”, rekao je Golubović.

Adžić je naglasio da je to situacija u kojoj svi moraju iskazati jedinstvo u odgovoru na ovakve udare na privredu.

“Sa nivoa Vlade ćemo, u skladu sa zakonskim mogućnostima, pokušati da ubrzamo procedure za podršku, eventualne kreditne olakšice i pomognemo oporavak ovih kompanija” rekao je Adžić, a taj je stav podržao i gradonačelnik Raičević, koji je zahvalio Službi zaštite Bara na brzoj reakciji, kao i njihovim kolegama iz Ulcinja i Petrovca.

Send this to a friend