Ekonomija Za 20ak dana

Uspostavljanje linije Dubrovnik –Budva: Katamaran „Antonija“ saobraćaće dva puta dnevno

Foto: Primorski.me
Foto: Primorski.me

Za 20-tak dana će biti uspostavljena linija Dubrovnik –Budva, ali javnost još nije upoznata iz koje dubrovačke luke će isplovljavati katamaran “Antonija” koji će povezivati Hrvatsku i Crnu Goru. Za putnike iz Crne Gore koji bi brodom putovali za Dubrovnik to je važna informacija jer pristajanje u dubrovačku luku Gruž značilo bi dodatne troškove pošto je motiv odlaska u Dubrovnik najčešće drevni Stari grad. Sa druge strane najave iz Kompanije “Kompas”, sa kojom su čelnici Vlade Crne Gore dogovorili uspostavljane sezonske linije, naveli su da će se katamaran “Antonija” u luci Budva zadržavati do 45 minuta, prenosi Primorski portal.

Da li je hrvatska agencija vješto “upakovala” atraktivanu turističku turu na kojoj će putnici iz Dubrovnika imati tek toliko vremena da u Budvi naprave “selfie tour” pokazaće naredni mjeseci. Istina najavljena su dnevno dva isplovljavanja iz Budve, ali su i kapaciteti broda ograničeni na 242 putnika.

Nove linije i povezanost sa susjedima su neosporna potreba, ali logično bi bilo da su prioriteti u interesima privrede Crne Gore.

Uspostavljanje sezonske brodske linije između Budve i Dubrovnika, najavljeno je iz Vlade. Pomorska linija bi trebalo da bude otvorena 29. juna na kojoj će biti angažovan katamaran “Antonija” kapaciteta 242 putnika, u vlasništvu hrvatske kompanije „G&V Lines iz Zadra, dugogodišnjeg partnera Kompasa Hrvatska.

HSC Antonija je putnički brod izgrađen 2002. godine koji plovi pod hrvatskom zastavom. Katamaran je dug 32 m, širok 9 m i ima kapacitet od 242 putnika.

Linija je predviđena da saobraća dva puta dnevno između Dubrovnika i Budve, s jutarnjim polaskom iz Dubrovnika, kratkim zadržavanjem u Budvi od 30 do 45 minuta i povratkom u Dubrovnik. Tako će biti i poslijepodne.

Vremenski putovanje brodom Antonija od Dubrovnika do Budve trajaće oko sat i po.

Izvršni direktor kompanije „Kompas“ Bojan Aljinović je rekao da imaju decenijsko iskustvo u brodarskom prevozu, te da će se na ovaj način olakšati i prevoz putnika između Hrvatske i Crne Gore.
Prema njegovim riječima, cijena karte u jednom smjeru na liniji Budva – Dubrovnik okvirno bi bila 55 eura, a povratna karta 69 eura.

“Imamo veliki broj gostiju koji idu u Crnu Goru svi su zaintersovani da ovo uspije na komercijalnim osnovama i da u ljetnjim mjesecima olakšamo prevoz putnika”, pojasnio je Aljinović.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
SunfloverCojkeBastadurjanGnomski
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sunflover
Gost
Sunflover

A bravo, bas jeftino, možeš i do Italije skoro za te pare, možda bude stranih turista al i njima je to skupo, a za nas, u Albaniji pa preko Drača za Italiju, Grčku, jeftinije je za tu razdaljinu.

Cojke
Gost
Cojke

Baš je skupa vožnja. Prekjuče sam vozio rođake na katamaran koji saobraća u Hrvatskoj iz Dubrovnika do otoka Lastovo, vožnja je koštala malo manje od 14€ po osobi. A trasa do Budve je približno 40km kraća…

Bastadur
Gost
Bastadur

Cijena karte je nerealna i mislim da ce ova linija biti potpuni promašaj (volio bi da griješim)

jan
Gost
jan

Uvijek kritika… po novinarima ispada da ne bi trebalo da bude trajekta između Budve i Dubrovnika. Dva su polaska, ujutru dođu turisti iz Dubrovnika, ofma poslije turisti idu iz Budve za Dubrovnik… I jedni i drugi provedu nekoliko sati u drugom gradu i vracaju se popofne nazad. Pfedlazem da novinar napravi prilog za mjesec dana i prenese svoje utiske. Za… Više »

Gnomski
Gost
Gnomski

Pa ako katamaran plovi dva puta dnevno, ujutro i popodne, logicno je da turista moze doci ujutro i ostati u Budvi cijeli dan, do predvece. Naslov ima smisla jedino ako bi katamaran plovio do BD samo jednom dnevno.

Seljanovac
Gost
Seljanovac

Dubrovnik-Bari povratna karta 70€ a Budva -Dubrovnik 69€. Logicno da je do budve jeftinija 🤔

radojka
Gost
radojka

Naravno da je vješto upakovano, jer jer korist ima Hrvatska.

Bu2
Gost
Bu2

Dođi-Pljuni-Vrati se

Send this to a friend