Ekonomija Bivši radnici "Košute" i danas blokirali put

Vujović: Ukoliko se iz Vlade ne oglase u narednih deset dana, radikalizovaćemo proteste

Foto: RTV Cetinje

Bivši radnici cetinjske „Košute” zaustavili su i danas saobraćaj između Cetinja i Podgorice u mjestu Kruševo ždrijelo, zahtijevajući od Vlade da im se, između ostalog, isplate zaostale zarade, javlja portal RTV Cetinje.

Radnici su, kako ističe njihova predstavnica Dijana Vujović, izrevoltirani jer je prošlo više od mjesec dana otkako je ministarki rada i socijalnog staranja Naidi Nišić predat njihov zahtjev za sastanak. Odgovora još uvijek nema, iako je ministarka 10. maja na konferenciji za medije kazala da će Vlada uraditi “što je u njenoj moći kada je riječ o bivšim radnicima Košute”.

“Mi ćemo istrajati, nećemo prekidati štrajk. Ovdje ćemo čekati još nekih deset dana neće li se oglasiti iz Vlade, a nakon toga ćemo morati da radikalizujemo proteste. Mislim da će nažalost ta radikalizacija podrazumijevati štrajk glađu, jer jedino tako možemo institucijama i sistemu pažnju”, upozorila je Vujović.

Ona je apelovala na Vladu i resorno ministarstvo da ne dovedu radnike stare 70-80 godina do toga da im “novi vid protesta bude štrajk glađu”.

“Mi stojimo ovđe s razlogom zbog tih naših devet plata i povezivanje staža, a kao radnici smo trebali da budemo isplaćeni iz stečajne mase. Evo ni to ne tražimo, tražimo samo naše zarađene plate”, kazala je Vujović.

Ona je još jednom naglasila da ni aktuelna, ni sve prethodne Vlade “nijesu imale sluha za njihov problem”.

“Ne tražimo mi ništa od države osim onoga što je naše”, poručila je Vujović.

Sljedeći protest zakazan je u ponedjeljak na Kruševom ždrijelu, od 12 do 13 časova i 30 minuta.

Send this to a friend